Gå til innhold
Arkivverket
Jon Moslet

Coffardie Skipper Peter Sørensen, f. 1750 d. 1796 i Fredrikshald

Recommended Posts

Jon Moslet

Hei,

 

Jeg leter etter informasjon om opphavet til Skipper Peter Sørensen, bosatt i Fredrikshald og gift med Anne Elisabeth Palm, f. 1757. Utifra boken "Haldensia" (books.google.it/books?id=Ay0oAQAAMAAJ) ser det ut til at han er født i april 1750 og død i januar 1796. I følge kilder oppgitt i andre innlegg i forumet (http://forum.arkivverket.no/topic/183660-anne-marie-palm-doept-halden-22-oktober-1762-soeker-opplysninger-om-foreldrene-hans-joergen-palm-og-gunhild-olsdatter/#entry1558367) er skipskaptein Peter Sørensen født i 1747 og død i 1795 og eier av en by(?)gård ved Langbryggen i Fredrikshald.

 

Folketellingen 1801 viser hans enke og etterlatte barn:

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01058190000317

 

Her oppgis tittelen Coffardie Skipper, som jeg går utifra betyr at han jobbet i den danske handelsflåten. To av hans døtre har senere opphold i Aalborg i Danmark, men jeg vet ikke om dette er relevant spor: 1) Anne Kirstine Sørensen, g.m. Lars/Lauritz Steen kjøpmann i Fredrikshald og senere i Aalborg (deres sønn Lauritz Kiellerup Steen er oppkalt etter sin fadder, den danske kjøpmannen http://www.denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Handel_og_industri/K%C3%B8bmand/Lauritz_Kjellerup), 2) Gunild Sørensen gifter seg i 1813 i Aalborg med nordmannen og skipskaptein Jørgen Clausen. Disse forbindelsene er diskutert i http://forum.arkivverket.no/topic/188978-sigrid-elisabeth-elisa-m-clausen-f-ca-1817-gm-chr-august-randers/page__st__20#entry1601533

 

På forhånd takk for all hjelp!

 

Mvh,

 

Jon Moslet

Endret av jmoslet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jon Moslet

En kuriositet: ordet Coffardie kommer fra hollandske koopfardije/koopvaardij, som refererer til handel/handelsvarer/handelsmann/handelsskip eller -flåte. En handelsflåte opererte derfor under Coffardie flagg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.