Gå til innhold
Arkivverket

Coffardie Skipper Peter Sørensen, f. 1750 d. 1796 i Fredrikshald


Jon Moslet
 Del

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg leter etter informasjon om opphavet til Skipper Peter Sørensen, bosatt i Fredrikshald og gift med Anne Elisabeth Palm, f. 1757. Utifra boken "Haldensia" (books.google.it/books?id=Ay0oAQAAMAAJ) ser det ut til at han er født i april 1750 og død i januar 1796. I følge kilder oppgitt i andre innlegg i forumet (http://forum.arkivverket.no/topic/183660-anne-marie-palm-doept-halden-22-oktober-1762-soeker-opplysninger-om-foreldrene-hans-joergen-palm-og-gunhild-olsdatter/#entry1558367) er skipskaptein Peter Sørensen født i 1747 og død i 1795 og eier av en by(?)gård ved Langbryggen i Fredrikshald.

 

Folketellingen 1801 viser hans enke og etterlatte barn:

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01058190000317

 

Her oppgis tittelen Coffardie Skipper, som jeg går utifra betyr at han jobbet i den danske handelsflåten. To av hans døtre har senere opphold i Aalborg i Danmark, men jeg vet ikke om dette er relevant spor: 1) Anne Kirstine Sørensen, g.m. Lars/Lauritz Steen kjøpmann i Fredrikshald og senere i Aalborg (deres sønn Lauritz Kiellerup Steen er oppkalt etter sin fadder, den danske kjøpmannen http://www.denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Handel_og_industri/K%C3%B8bmand/Lauritz_Kjellerup), 2) Gunild Sørensen gifter seg i 1813 i Aalborg med nordmannen og skipskaptein Jørgen Clausen. Disse forbindelsene er diskutert i http://forum.arkivverket.no/topic/188978-sigrid-elisabeth-elisa-m-clausen-f-ca-1817-gm-chr-august-randers/page__st__20#entry1601533

 

På forhånd takk for all hjelp!

 

Mvh,

 

Jon Moslet

Endret av jmoslet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kuriositet: ordet Coffardie kommer fra hollandske koopfardije/koopvaardij, som refererer til handel/handelsvarer/handelsmann/handelsskip eller -flåte. En handelsflåte opererte derfor under Coffardie flagg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.