Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Register til dombøker, skiftebøker og pantebøker

Recommended Posts

Leif Salicath

Jeg har problemer med å finne frem.  Jeg forsøker å lete etter to personer og deres saker i Nedenes (fogden Christian Mouritsen Torup og Mathias Didrichsen Sylow) med hovedvekt på sistenevnte.

 

Jeg finner f.eks. følgende lenke  http://www.arkivverket.no/URN:tl_read?idx_id=17713&uid=ny&idx_side=-51 men av en eller merkelig grunn kommer mange ganger teksten Etterspurt lenke er ikke tilgjengelig på internet grunnet personvern.

 

Etter litt kopiering av nettadressen kommer jeg inn på siden etterhvert http://www.arkivverket.no/URN:tl_read?idx_id=17713&uid=ny&idx_side=-51 men hvor kan jeg komme videre med denne informasjonen jeg finner ?  Her bl.a. side 309.

Endret av Leif Salicath

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)
Problemet med "personvern-plakaten" skyldes trolig en gammel bug i visningsprogrammet, som slår inn når du har bladd ei viss tid. Vi har et nytt visningsprogram på trappene, som vil eliminere dette problemet.

 

For øvrig finner jeg det best å flytte spørsmålet til forumet til Statsarkivet i Kristiansand, som oppbevarer det aktuelle arkivet og som kjenner det best.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kristiansand

Panteregistersiden som du lenker til, viser til pantebok A, B og C for Nedenes -1824 og sidetallene der. Pantebøkene ligger på Digitalarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Tusen takk for svar.

 

Da skal jeg nok finne frem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Tusen takk for svar.  Da fant jeg ham med en gang.

 

Jeg tror jeg forstår hva som har forvirret meg.  Jeg bruker Firefox og det se ut som om jeg må tømme lagrede sider for ikke å komme i feil register.  Når jeg trykker på lenken i #1 så kommer jeg ofte til et helt annet sted.  Det samme gjelder etter at jeg har hoppet litt frem og tilbake mellom register og pant.

 

mvh

Leif S.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.