Gå til innhold
Arkivverket

Tyding av årstall for vielse i kirkebok


Johan Arthur Hansen
 Del

Recommended Posts

I denne kirkeboksiden står det under nr. 127 at Jon Vilhelm var dpt. 17.11.1895 i følgende kirkebok se vedlegg. Fikk ikke limt inn lenken her så det ble et skjermdump isteden for og og rød pil som viser årstallet for vielsen, men der siste tallet er kommet i "skyggenes dal" og er ikke leselig. Har dere noen mulighet for å se dette i den originale kirkeboken? Kan ikke finne denne vielsen mellom Fredrik Wilhelm Karlstrøm og Mathilde Olsdtr.

Mvh. Johan Arthur Hansen

 

 

post-208-0-80105300-1391644774_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo finne dei sjølv ved å bla deg igjennom vigselslistene for same sokn i åra 1880-1889 - om ikkje nokon -er- på arkivet og ser dette, då. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett gjennom det mange ganger uten å finne noe i Østre Aker i hele 80 tallet og har også saumfart det meste i området rundt! Det hadde jo vært greit å kunne sett hva som sto i selve original kirkeboken. Regner med at det er mer leselig  der uten at det kommer i skannerskyggen.

Mvh. Johan Arthur Hansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg sjekka også lysningsprotokoll og giftemål i kirkebøkene uten å finne noe.

Emnet blei jo flytta frå "spørsmål om skanna materiale". Originalene ligger vel i Oslo. Kan kanskje prøve å spørre der...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var vel en feil å flytte tråden hit, rette instans må jo være Statsarkivet i Oslo som sitter på protokollen det er snakk om, og som kan gjøre det nødvendige oppslaget. Har som Åsbjørg også sett gjennom Ø. Aker uten å finne noe. Med tanke på de oppgitte fødselsår burde det for videre leting holde å lete i perioden 1885 til 1890.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står da virkelig Karlson eller Karlsen? Farens navn leste jeg også som Hendrik Vilhelm Karlson. Er navnet feil kan de bli vanskelig å finne. Verdt å sjekke alle Karlsen og Karlson også da. Ser at bosted er Asker. Da kan kirke være feil skrevet. Kan være Asker/Østre Bærum f.eks. Vestre Aker og Aker kan også være verdt å gå gjennom. Mange vielser fra Asker og Bærum her. Blir mye å lese B) Jeg fant heller ingen i Østre Aker.

 

Toril

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.