Gå til innhold
Arkivverket
jonny kilavik

Jakob Jakobsen f. 1886 i Rødøy

Recommended Posts

jonny kilavik

farmerarbeider Jakob Jakobsen f. 1886 i Rødøy, bosatt i Minneapolis, USA. Jeg har ikke klart å bringe hans identitet nærmere på det rene. Han har jo tydeligvis emigrert til USA. Jeg skal prøve å se om jeg kan finne ut mer om ham. her stopper vidre spor. vi i familien vet ikke mere. kanskje vi har slekt i usa. vi vet ingen ting mere her stopper alt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell Halvorsen

Kan dette være karen du søker,  Nordland fylke, Meløy i Rødøy, Ministerialbok nr. 843A01 (1878-1907), Fødte og døpte 1886, nr 20 side 73  http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=6693&idx_id=6693&uid=ny&idx_side=-76

 

Han emigrerte i 1909 http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=9&filnamn=EMITROND&gardpostnr=139695&merk=139695#ovre men returnerte før FT 1910 for jeg tror dette er samme familien  http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036915002508

Endret av Kjell Halvorsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Elisabeth Lier

Hei

 

Har du kun opplysning om at Jakob Jakobsen er født i 1886 i Rødøy?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
jonny kilavik

Hei

 

Har du kun opplysning om at Jakob Jakobsen er født i 1886 i Rødøy?

 

hei.

 

dette har jeg fått hos en som driv med slekts forskning.

 

familien sett med ingen opplysning om vår bestefar/oldefar. vi får opplyst bare at han het jack jacobsen.
 
På Gina Kilaviks gravsten på Ballangen kirkegård er hennes fødselsdato oppgitt til 5/5-1888, dødsdato 21/4-1959. Hun er imidlertid døpt Jørgine Elise Meyer Lorentsdatter og er født på Rødøy på Helgeland, av foreldre Lorents Larsen og Oline Olsdatter, bosatt på husmannsplassen Kilavik på Rødøy. Da vet vi hvor hun hadde Kilavik-navnet fra. Hun hadde minst 6 søsken.
 
Ved folketellingen 1910 bor hun i Bodø på et pensjonat, er tydeligvis tjenestejente.
 
Kate er døpt Katrine Meyer og er født på Bakklandet i Trondheim ( der moren tydeligvis bor midlertidig, benevnt som ekspeditrise )  8/4-1923, døpt i Rødøy 28/4-1923. Ifølge gravstenen hennes døde hun 30/1-1993. Hennes far er i kirkeboka oppgitt til å være farmerarbeider Jakob Jakobsen f. 1886 i Rødøy, bosatt i Minneapolis, USA. Jeg har ikke klart å bringe hans identitet nærmere på det rene. Han har jo tydeligvis emigrert til USA. Jeg skal prøve å se om jeg kan finne ut mer om ham.
 
Ginas søster Elise må vel også ha bodd i Ballangen, hun er ihvertfall gravlagt der. Ellers så vet jeg jo ikke når Gina kom til Ballangen og når hun startet opp butikkvirksomheten sin.
 
Jeg vedlegger et lite slektsoppsett med det jeg har funnet. Opplysningene for det meste hentet fra folketellinger og kirkebøker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.