Gå til innhold
Arkivverket

Om spurvejakt med kanoner og søk i DA.


Aase R Sæther - Gloppen
 Del

Recommended Posts

Dersom ein går inn i databasane via Finn kilde - som vi no etter kvart skal - er det søk i alle kjelder som kjem opp som det dominerande; her vil ein ofte få utruleg mange tilslag, og miste motet før ein kjem halvvegs.

 

Inngangsporten via kjeldetype på høgre side gjer det mykje lettare å finne det ein skal, men er vanskeleg å sjå, særleg på ein berbar PC.

 

Burde ikkje desse to ha bytt plass, slik at den høgre kolonna blei meir synleg?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspillet. Vi har også sett at denne listen er en litt for vel bevart hemmelighet, slik at dette innspillet tar vi med videre. Det blir ikke gjort noe med det over nattet, til det er vi for øyeblikket litt for travelt opptatt med å få over data til nye DA og å få plass kritiske funksjoner. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men vi kan også legge til at ved neste programvareoppdatering kommer det avanserte personsøket til å inneholde betydelig flere avgrensingsmuligheter, som f.eks. at et søk skal gå kun ta for seg døpte for en gitt tidperiode i en avgrenset del av landet. Det mener vi vil være til stor hjelp og kan langt på vei erstatte disse søkeskjemaene du finner i høyremenyen i Finn kilde. Samtidig er det begrenset med felt å søke i for det avanserte personsøket ettersom det skal være så generelt, men langt på vei dekker det feltene du skal søke i og de nye avgrensingene vil gjøre det til et svært nyttig søk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.