Gå til innhold
Arkivverket
Aase R Sæther - Gloppen

Problem med å bruke det nye systemet? IKKJE bruk søkefelta til venstre i bildet Finn kilde - flytt blikket til kolonna lengst til høgre!

Recommended Posts

Aase R Sæther - Gloppen

- ja, meir er det vel eigentleg ikkje å seie? Leitar du etter ein person I 1801, så bruk skjemaet for 1801-tellinga, leitar du etter ei ekteskapsinngåing brukar du Viede-skjemaet, osv. Det ser ut som "9 av 10" av dei som meiner det nye systemet er for dårleg, ikkje har oppdaga lista til høgre, som bør vere fyrstevalet når ein skal leite etter noko,

 

Fleire og fleire kjelder kjem på plass, og eg meiner ærleg at dette søkesystemet er i ferd med å passere det andre på dei aller fleste måtar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kari Thingvold

For et par dager siden søkte jeg etter Peder Fredriksen, lensmann i Rakkestad, i ft. 1801. Siden Fredrik kan skrives på flere måter søkte jeg på Peder Fr*. Jeg fikk ikke opp noe. Så søkte jeg på bare Peder, men neida - ingen Peder i Rakkestad. Jeg snakket med en annen person som sa at jeg kunne prøve å  starte nettleseren på nytt. Dagen etter var det 95 Peder i Rakkestad, også lensmann Peder Fredriksen (men en aller annen skrivemåte). Det er ikke første gangen jeg ikke får treff på noe som jeg vet skal være der. Av og til skal det mange triks til før jeg finner det jeg leter etter. Dette er spesielt frustrerende når jeg skal hjelpe venner til å komme igang med å forske på sin slekt.

 

Jeg er ikke nybegynner, hverken som slektsforsker eller bruker av folketellinger eller andre nettsider.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Johannessen

Det kan virke som om dette er blitt for komplisert for oss vanlige brukere. Hvor er begrepene definert f.eks. Når jeg søker etter døpte, hvordan skal jeg forstå: bosted, fødested, fødselsår, hendelsesår, sted, sogn/kirke. Hvis jeg bruker trunkeringstegn * feil sted ser det ut til å gi 0 treff.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.