Gå til innhold
Arkivverket

Dato for folketelling


Kari Sandberg
 Del

Recommended Posts

Jeg skulle ønske at det i overskriften for de enkelte folketellinger kunne ha stått datoen den enkelte folketelling ble foretatt. Mulig det står et annet sted, men jeg har aldri funnet det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I gamle DA sto tellingsdatoene på forsiden av hver telling: F. eks. 1801: http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebMeta.exe?spraak=n

"Ved reskript av 28. november 1800 vart det utsendt kongeleg befaling om å halda folketeljing i Danmark, Noreg og på Island den 1. februar 1801."
.
Under Nyttige lenker http://www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet/Om-Digitalarkivet/Kontakt/Nyttige-lenker
finnes dette dokumentet om folketellingene:

http://digitalarkivet.no/tellingdok.htm

.
1801: 1. februar
1815: 30. april  (enkelte med navnelister)
1865: Natta mellom 31. desember 1865 og 1. januar 1866. ("Innsamlinga av teljingsdataa vart gjennomført fra 8. januar 1866.")
1875: 3. januar 1876
1885: Mellom 31. desember 1885 og 1. januar 1886.
1891: 2. januar
1900: 3. desember
1910: 1. desember (Se lenke)

.
http://arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Om-oss/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2010/Folketellingen-1910

Endret av Anne-Lise Hansen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det ! Oversikten var fin - skal bokmerke den. Det hadde bare vært så greit å slippe å "grave" seg frem til dette - en liten kommentar øverst på søkesiden hadde forhåpentligvis vært mulig.

 

Har jo hørt disse datoene tidligere, men de er glemt, og jeg synes ikke bestandig det er så enkelt å finne frem i jungelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver kilde har en dokumentasjonsside og der finner du datoen for tellingen. Når du er inne på en person i en av tellingene kan du rulle nederst på siden, der finner du les mer-lenker for kildeinformasjon og om registreringen (pr idag peker de til samme sted). Da kommer du til dokumentasjonen for kilden. Her har du ett eksempel på en slik side http://digitalarkivet.arkivverket.no/kilde/36496 

 

Men jeg ser at dette er noe som kan bli enda tydeligere og at akkurat datoen kunne ligget synlig på nettsiden istedet for gjemt bak en lenke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint - takk skal du ha ! (Den burde jeg vel egentlig ha sett selv, men det har jeg altså ikke gjort.)

Endret av Kari Sandberg
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.