Gå til innhold
Arkivverket
Bjørn Aasheim

Trøstheim og Kittelsviken, Flå

Recommended Posts

Bjørn Aasheim

Hei,

Garden Tolleivsgard (Tollefsgrd Vang i Valdres) fikk nye eiere og brukere i 1651, og jeg søker hjelp til å finne forfedrne til to av de nye eiere, mine tipptipp osv., nemlig: 

Knut Knutsen (f. ca. 1601 - d. ca. 1670 - fra Søre Trøstheim, Flå?

gift med:

Olaug Eivinddatter fra Kittelsviken, Flå?

 

Om mulig søker jeg også hjelp til å finne foreldrene til Sigri Persdatter f. ca. 1701 gift år 1730 med Andris Andrisson Leirol, vang i Valdres?  

 

På forhånd, tusen takk!

mvh

Bjørn Aasheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Vi kan ikke finne at det er noen eiendom ved navn Tollefsgard i Vang i Valdres. Dette gårdsnavnet finner vi derimot i Nes i Buskerud. Det er Statsarkivet i Kongsberg som har Buskerud som sitt embetsområde.

 

Når det gjelder kilder med personopplysninger så langt tilbake i tid som dette, er det svært begrenset med arkivmateriale som er bevart. Vang i Valdres har kirkebøker som starter i 1730. Nes i Buskerud har kirkebøker fra 1693. Kirkebøkene er skannet og lagt ut her på Digitalarkivet. Her er også folketellinga fra 1801.

 

Skifter kan også inneholde opplysninger om slektskapsforhold. Mange skifteprotokoller er skannet og også lagt ut på Digitalarkivet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.