Gå til innhold
Arkivverket

Hur vet prästen att nöddop skett 5år tidigare om inte i dopboken?


Lisbeth Zachs
 Del

Recommended Posts

Vi har på svenska anbytarforum konstaterat att Teresia föddes 16 juli 1896 i Aas i Norge och nöddöptes i hemmet. Detta har prästen A Olsson bekräftat den 16 juni 1901 när Teresia flyttande in i Långserud i Värmland och först då blev inskriven i den svenska dopboken.

 

Jag har letat i ministerialböckerna både för 1896 och 1901 för att i dopböckerna se om det finna någon notering. Fann också att det finns daganteckningar, men inte heller där hittar jag något som skulle förklara hur prästen 5 år efter hemmadopet kan intyga att det skett. Vi har inte vare sig Teresia eller modern i folketellingarna, 1885 resp 1900

 

Vi tror att modern Johanna Nilsdotter född 1 sep 1854 i Långserud, haft arbetsbevis sedan 1882 och rest fram och åter till Norge utan att vara skriven där. Men frågan kvarstår hur kan prästen veta att dopet ägt rum cirka 5 år tidigare?

 

Finns det någonstans mer att leta?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved bekreftelsen i kirken står det vanligvis i høyre marg at barnet er hjemmedøpt og av hvem. Ofte er det jordmoren (barnmorskan) som har døpt barnet, og jeg antar foreldrene har hatt med en attest fra henne til presten.


Jeg legger lenke til det opprinnelige emnet: http://forum.arkivverket.no/topic/190213-s%C3%B8ker-hjelp-teresia-f-1896-i-aas-d%C3%B8pt-i-hjemmedal-1896/#entry1609286

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.