Gå til innhold
Arkivverket

Klara Helene i fødselsregister for Sandviken 1916, men hvor er dåpen?


Ragnhild K. Brænd
 Del

Recommended Posts

Hei

 

I 1916 blir Klara Helene født i Bergen. Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...50810010043.jpg. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-43 Det står noe om dåpen i merknadsfeltet, men jeg kan ikke finne den hos kommunepresten. Jeg skulle gjerne ha sett den for mer informasjon om barnefaren, Karl Gibson. Klara Helene ble satt bort.

 

Moren Birgit Elde har jeg funnet i folketellingen 1910: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036708094780, sammen med mor og stefar. Birgit fikk også sønnene Henry født ca 1914 og Alfred født ca 1918. Senere gifter hun seg med svensken Karl Arvid Karlsen, men jeg vet ikke når og hvor. Senest fra 1923 bor Birgit, ektemannen og hennes to sønner i Oslo. I 1923 døpes en tredje sønn, Ernst, i Grønland menighet i Oslo. Hun dør i 1945 i Oslo.

 

Er det mulig å finne noe om Birgit etter folketellingen 1910 og til hun flytter til Oslo før 1923? Sønnen Henry født ca 1914, sannsynligvis i Bergen. Er det mulig å finne dåpen hans? Navnet Karl Gibson høres ikke norsk ut. Er det noe å finne på ham?

 

Med vennlig hilsen Ragnhild Brænd

 

Endret av Ragnhild K. Brænd
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifølge folkeregisterkortet flyttet Karl Arvid Karlsen og hans kone Birgit Amanda med sønnen Henry til Kristiania 25. august 1918. Det står ikke vigselsdato, men det synes som om de har bodd sammen fra rundt 1913. Han var kjører, og de hadde adresse Bleketrappen 3, 4. etasje. 1. februar 1918 bodde de i Årstad gnr. 7, bnr. 28. Henry var født 22. juni 1914 ifølge folkeregisterkortet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.