Gå til innhold
Arkivverket
Truls Iberg

Andreas Krøger - død i Drøbak/Ås 1808 - Skifte ?

Recommended Posts

Truls Iberg

Hei,

 

Jeg prøver å finne ut mer om Andreas Krøger som bodde i Drøbak da han døde i en alder av 62 i okt. 1808 (Nr. 142 : http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=4823&idx_id=4823&uid=ny&idx_side=-139). Jeg har prøvd å lete etter skiftet hans i de skannede protokollene fra Follo sorenskriveri, men kan ikke finne det. Jeg skal innrømme at jeg ikke er så kyndig i å tyde skriften i disse protokollene, så det kan være jeg har oversett det, men om ikke skiftet finnes der, er det andre steder å lete ? Og finnes det protokoller fra området som ikke er blitt skannet inn ? Det hadde vært artig å finne et skifte, men det er kanskje ikke alle som ble registrert ?

 

Vennlig hilsen

 

Truls

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Det var neppe noe offentlig skifte etter Andreas Krøger. Det var langt fra ved alle dødsfall det ble skiftet offentlig. Her var det kanskje heller ingen spesiell grunn til det. Hovedregelen var at det skulle skiftes offentlig når den avdøde etterlot seg umyndige arvinger eller arvinger som var fraværende og ikke hadde representanter på stedet. Alle relevante protokoller fra Follo skifterett er ute på nett. 

 

 

Vennlig hilsen

 

Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Truls Iberg

Takk for svaret Odd. Det var kjekt å vite og nyttige opplysninger. Da behøver jeg iallfall ikke å lete etter det lenger.

Mange takk :)

 

mhv

 

Truls

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.