Gå til innhold
Arkivverket
Marit Monsen Bolset

Registrert fødsel av "utlending" i Norge.

Recommended Posts

Marit Monsen Bolset

Min tippoldemor Medea f. Møller ble født da foreldrene var på vei mellom Danmark og Island. Mest sansynlig meldte hun sin ankomst tidligere enn forventet, og kom til verden i Sokndal - helt sør i Rogaland. Hun er født 4 juni 1836. Finnes det noen gamle arkiv hvor jeg kan få bekreftet dette? Jeg vet ikke om det fantes sykehus i området, eller om hun ble født et annet sted. Regner med at skipet reiste videre, og at de kom seg avgårde senere. Medea ble døpt i Reykjavik, Gullbringusysla 21 juni 1836. Ble slike fødsler registrert noen steder?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sven Hjortland
Marit Monsen Bolset

Takk for hjelpen Sven! Jeg lurer på hva som er riktig, det er blitt fortalt i slekten at hun ble født i Norge. Nå må jeg sjekke kirkeboken på Island, kanskje det står noe mer der.

 

mvh Marit

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sigbjørn Sandsmark

Tja,i 1860-70 åra og senere skulle fødested oppgis der foreldrene hadde bosted / hjemstavn. Praksisen varierte vel litt,og jeg vet ikke når den forordningen kom. Noe sykehus i Sokendal har jeg ikke hørt om ,men det var vel en lagelig havn å annløpe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.