Gå til innhold
Arkivverket
Erik Hov

Anders Rasmussen Sør-Heggdal`s kone

Recommended Posts

Erik Hov

Hei.

 

Jeg lurer på om noen vet hvem Anders ble gift med???

Anders var født ca 1672 og bodde på Sør-Heggdal i Midsund. Ifølge Midsund bygdebok bind 1 side 420 var han "truleg gift med ei av døtrene til Rasmus Haldorsen Store Klauset". 

 

Ifølge Midsund bygdebok bind 1 side 477-478 er Rasmus Haldorsen Frostad ca 1653-1709 oppgitt å ha døtrene Marta, Helga, Ingeborg, Kari og Berit ,derav Ingeborg gift med Peder Pedersen Uren ,Vestnes ,og Berit gift med Johan Jetmundsen på Frostad i Vestnes. Det er ikke nevnt hvem Marta ,Helga og Kari ble gift med ,og heller ingenting om at noen av dem kan ha vært gift med Anders Rasmussen Sør-Heggdal. 

 

Ifølge Vestnes bygdebok (Tomrefjord) side 747 står det om Berit Rasmusdatter (gift med Johan Jetmundsen over)...

"Ved skiftet etter Johan i 1704 var formyndarane Knut Steinarsen Eik og Anders Rasmussen Sør-Heggdal. Det er dermed liten grunn til å tvile på at Berit var søster til Anders Rasmusson. Far deira var frå lensmannsgarda på Stor Frostad ,bnr 3.".

 

Etter det jeg kan se var Anders Rasmussen sønn til Rasmus Thomassen på Heggdal ,så han kan vel da ikke vært bror til Berit Rasmusdatter. (Rasmus Haldorsen Frostad Klauset hadde ingen sønn Anders). 

 

Jeg er enig i at Anders Rasmussen kunne være gift med en av døtrene til Rasmus Haldorsen Klauset (kanskje Marta ,ettersom Anders sønn Rasmus hadde 2 barn med navn Marit som begge levde opp).......men er det noen sikker viten om hvem Anders R. var gift med??

mvh Erik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Erik Hov

Personene er nevnt og drøftet på DIS-slektsforum. Kanskje du kan få noen tips der.

 

http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?t=117271

Har sett gjennom emnet ,og det ser jo ut som man er sikker på at Anders Rasmussen Heggdal var gift med en av Rasmus Haldorsen Klauset`s døtre ,men ikke hvem av dem. Riktig?

Kan en gå ut fra som sikkert at Rasmus var Anders svigerfar?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.