Jump to content
Arkivverket
Geir Thorud

Føring av bostedsinformasjon i kirkebøker

Recommended Posts

Geir Thorud

Arkivverket publiserte for et års tid siden et utkast til ny versjon av Kyrre-standarden for kirkebokavskrift. I denne sammenheng lurer jeg på følgende:

 

Finnes det kirkebøker, etter at skjema ble innført i 1812, der det er vanlig å føre ekstra informasjon knyttet til bostedet, dvs informasjon  utover det som skal til for å identifisere bostedet?

 

Bostedet kan være ført i en rubrikk for Bosted/Oppholdssted, eller i rubrikk for bla. personnavn.

 

Jeg har gjort mange tilfeldige oppslag i skannede kirkebøker, men jeg har problemer med å finne poster med annen informasjon enn bare et stedsnavn, et stedsnavn og et prestegjeld/område/by, eller info på formen "fra/i/ved Stuslistuen under Berg i Ringsaker".

 

Finnes det bøker der det er ført annen informasjon i samme "setning" som Bostedet i mer enn et par poster i hver liste (døpte, begr etc)?

 

Etter å ha bladd i kirkebøker i mange år kan jeg ikke huske en eneste slik bok. Det har også interesse hvis noen kan bekrefte mitt inntrykk.

Edited by Geir Thorud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.