Gå til innhold
Arkivverket
Geir Thorud

Føring av bostedsinformasjon i kirkebøker

Recommended Posts

Geir Thorud

Arkivverket publiserte for et års tid siden et utkast til ny versjon av Kyrre-standarden for kirkebokavskrift. I denne sammenheng lurer jeg på følgende:

 

Finnes det kirkebøker, etter at skjema ble innført i 1812, der det er vanlig å føre ekstra informasjon knyttet til bostedet, dvs informasjon  utover det som skal til for å identifisere bostedet?

 

Bostedet kan være ført i en rubrikk for Bosted/Oppholdssted, eller i rubrikk for bla. personnavn.

 

Jeg har gjort mange tilfeldige oppslag i skannede kirkebøker, men jeg har problemer med å finne poster med annen informasjon enn bare et stedsnavn, et stedsnavn og et prestegjeld/område/by, eller info på formen "fra/i/ved Stuslistuen under Berg i Ringsaker".

 

Finnes det bøker der det er ført annen informasjon i samme "setning" som Bostedet i mer enn et par poster i hver liste (døpte, begr etc)?

 

Etter å ha bladd i kirkebøker i mange år kan jeg ikke huske en eneste slik bok. Det har også interesse hvis noen kan bekrefte mitt inntrykk.

Endret av Geir Thorud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.