Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Jon Kjell Andersen

Jubileumsutstilling 1914 Kristiania.

Recommended Posts

Jon Kjell Andersen

SS. Bergensfjord ( Den Norske Amerikalinje) ankom Bergen på natten , fredag 24 april 1914. ca 1000 passasjerer i følge Bergens Tidende. Det ble feiret med pomp og prakt og båten ble møtt av orkester og talere som kom ut med en ferge. Skipet ankom som det første med norsk/amerikanere som skulle besøke jubileumsutstillingen og slekt i Norge naturligvis. Den eldste passasjer hadde ikke sett gamlelandet på 61 år i følge BT. En tragisk hendelse på kaien, da skipet nærmet seg bryggekanten så en gammel far siin datter oppe på dekk. Han hadde ikke sett henne på mange år og følesene ble for store. han døde av hjerteatakk.

 

Lossingen av pass. og bagasje gikk greit. Norges Statsbaner hadde satt opp et ekstratog som gikk fra Bergen klokken 11.00 formiddag til Kristiania. Alt dette i følge BT. Som også skrev at 459 pass. skulle bli med toget, noen av de andre skulle nordover eller sørover. Resten skulle bli med SS Bergensfjord videre rundt. det skulle bare losse 2 tonn varer først. Aftenposten fortalte i en notis at en av passasjerene på toget falt av underveis og ble funnet av en banevokter, litt skadet men ellers ok.

 

Så til spørsmålet: Hvor finner jeg passasjerlisten for denne ankomsten? Jeg har vært på Nasjonalbiblioteket og sett i boken over pass.listen for 1913/1914 - Den Norske Amerikalinjen. Der er det bare lister fra SS.Kristianiafjord. På Norway- Heritage finner jeg ikke avganger fra New York.

 

Har noen sett disse listene elle vet om hvor de finnes, da vill jeg gjerne ha en melding.

 

Med hilsen

Jon Kjell Andersen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.