Gå til innhold
Arkivverket

Jubileumsutstilling 1914 Kristiania.


Jon Kjell Andersen
 Del

Recommended Posts

SS. Bergensfjord ( Den Norske Amerikalinje) ankom Bergen på natten , fredag 24 april 1914. ca 1000 passasjerer i følge Bergens Tidende. Det ble feiret med pomp og prakt og båten ble møtt av orkester og talere som kom ut med en ferge. Skipet ankom som det første med norsk/amerikanere som skulle besøke jubileumsutstillingen og slekt i Norge naturligvis. Den eldste passasjer hadde ikke sett gamlelandet på 61 år i følge BT. En tragisk hendelse på kaien, da skipet nærmet seg bryggekanten så en gammel far siin datter oppe på dekk. Han hadde ikke sett henne på mange år og følesene ble for store. han døde av hjerteatakk.

 

Lossingen av pass. og bagasje gikk greit. Norges Statsbaner hadde satt opp et ekstratog som gikk fra Bergen klokken 11.00 formiddag til Kristiania. Alt dette i følge BT. Som også skrev at 459 pass. skulle bli med toget, noen av de andre skulle nordover eller sørover. Resten skulle bli med SS Bergensfjord videre rundt. det skulle bare losse 2 tonn varer først. Aftenposten fortalte i en notis at en av passasjerene på toget falt av underveis og ble funnet av en banevokter, litt skadet men ellers ok.

 

Så til spørsmålet: Hvor finner jeg passasjerlisten for denne ankomsten? Jeg har vært på Nasjonalbiblioteket og sett i boken over pass.listen for 1913/1914 - Den Norske Amerikalinjen. Der er det bare lister fra SS.Kristianiafjord. På Norway- Heritage finner jeg ikke avganger fra New York.

 

Har noen sett disse listene elle vet om hvor de finnes, da vill jeg gjerne ha en melding.

 

Med hilsen

Jon Kjell Andersen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.