Gå til innhold
Arkivverket
Kjell Arne Brudvik

Peter Eriksen «Arne» (1858-1895/1900?)

Recommended Posts

Kjell Arne Brudvik
Peter Eriksen ble født 22. oktober 1858 i Arne Fabrikker, Ytre Arna. Den 26. mars 1883 gifter han seg med Marie Matilde Knudsdatter Aamodt (1863-1936). Den 16. mars 1893 utvandrer han til USA under navnet Peter Eriksen Arne og i folketelling av 1895 finner vi ham i Freeland Township, Lac qui Parle, Minnesota, USA.

 

Den 17. november 1900 gifter Marie Matilde Knudsdatter Aamodt seg på nytt. I innførselen er det oppgitt at første mann er død med skifteattest av 10. november 1900. Jeg har ikke funnet noe skifte rundt denne datoen, men siden det er en attest kan det jo være at han egentlig døde tidligere. Har ikke klart å finne ham igjen siden og kan da bare anta at Peter er død en gang mellom 1. juni 1895 og 10. november 1900.

 

Jeg vet jo heller ikke om han da døde i Minnesota (selv om jeg antar det) – eller om han kom tilbake. Hadde vært flott om noen klarte å hjelpe meg med å finne ut når og hvor han faktisk døde.  :)

Endret av Kjell Arne Brudvik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Det beste tipset eg kan komma med her, vil vera å ta ein telefon til Lac qui parle Co., MN Recorder i Madison, MN - tel.: 001-320-598-3724 og be dei ta ein kikk i dødsregisteret for Lac qui parle Co., MN i perioden 1895-1900.  Eg har snakka med dei om liknande problem MANGE GONGER, og dei er alltid viljuge til å hjelpa!

 

Lukke til!

Endret av Lars E. Øyane - Wackersberg - Bayern

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell Arne Brudvik

Hei Lars,

 

Takk for et strålende tips - det skal jeg gjøre!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell Arne Brudvik

Hei Lars,

 

Folkene i Lac qui parle Co., MN Recorder var raske de, en liten telefon - og nå 2 timer senere så har jeg allerede fått svar. Viser seg at han ikke er registrert død hos de i den perioden, noe som begynte å ane meg. Hadde en følelse av at han kanskje hadde tatt en "enkel vei" og "glemt" familien i hjemlandet. Får prøve å finne ham i 1910/1920 census og se om magefølelsen er korrekt.

 

Takk igjen for tips, da har man i alle fall avkreftet dødsfallet :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.