Gå til innhold
Arkivverket
Hans Morten Sundnes

Generelt Amerika-spørsmål, New York

Recommended Posts

Hans Morten Sundnes

Jeg leter etter en nordmann som fikk amerikansk statsborgerskap mellom 1853 og 1864. Sporene er svært få, men jeg har gjort et interessant funn i statsborgerskapsregisteret i Albany, hovedstaden i New York state, 1853. Så er jeg usikker på om dette antyder at vedkommende befant seg i Albany eller distriktet rundt, eller om også de som bodde i New York City måtte til Albany for å bli amerikanisert. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag T. Hoelseth

Ifølge National Archives' informasjon om spørsmålet, http://www.archives.gov/research/naturalization/naturalization.html, så skjedde naturaliseringen vanligvis ved nærmeste county court. Så det er vel bare arkivmaterialet som befinner seg i statsarkivet, selve naturaliseringen kan ha funnet sted i Brooklyn (KIngs county) eller hvor enn han befant seg på 1850-tallet.

 

DTH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hans Morten Sundnes

Takk! Det kan jo stemme. Ser forresten at det står "Albany County, ss." og "Justicea Court of the City of Albany" på dokumentet. Så står det noe håndskrevet om at intensjonserklæringen, som vel var avgitt før, var  made and filed in:  N. York com/coun + plens eller filesu ... (Ble ikke helt klok på den, men det kan jo tenkes at han søkte statsborgerskap i New York city og fikk det innvilget tre år senere i Albany. Eller?)  (Kan man laste ned bilder her? Har en dårlig kopi)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.