Gå til innhold
Arkivverket
Jørgen M. Steen

Manntall 1701 for Salten fogderi - usammenhengende data

Recommended Posts

Jørgen M. Steen

Det gjelder http://digitalarkivet.arkivverket.no/kilde/38464

 

Nå har jeg funnet vedkommende familie, men ser at overføring fra gammelt til nytt har forverret sammenhengen mellom personer.

 

Eksempel:

 

Jacob Andersens Enche på Liland (i Ofoten) har tre hovedoppføringer(!). Dette er selvsagt uheldig at samme person har tre hovedoppføringer, men jeg innser at DA ikke kan gjøre noe med akkurat dette siden det er DP's brukere som legger inn og kontrollerer data.

 

Det som forverrer situasjonen er at de relasjonene som finnes i den gamle databasen er brutt i den nye. De tre oppføringene som finnes i gamle:

 

Enken (alene): http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=30&filnamn=mt17011853&gardpostnr=44&personpostnr=73&merk=73#ovre

Enken med sønn Peder: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=30&filnamn=mt17011853&gardpostnr=45&personpostnr=74&merk=74#ovre

Enken med sønn Jacob: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=30&filnamn=mt17011853&gardpostnr=46&personpostnr=76&merk=76#ovre

 

Jeg ville forvente at relasjonene som eksisterte i gammel database i det minste hadde blitt overført. Om det forblir som det er i dag og den gamle databasen forsvinner (noen den gjør) blir det helt umulig å være sikker på hvordan data skal leses, hvilke personer som hører til hvor.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Tusen takk for meldingen! Her var det mye rot, både i grunnlagsdataene med gjentakelser av hovedpersonen, men også fra vår side ved at alle personer ble presentert individuelt.

 

Dette skal vi få fikset så snart all ferieavvikling er ferdig, det går nok ihvertfall to uker til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.