Gå til innhold
Arkivverket
Richard Johan Natvig

Sjømannsruller: Nils Tyse fra Stord

Recommended Posts

Richard Johan Natvig

Nils Tyse, Stord, var ifølge Haugesunds Avis 6. januar 1898 blant de overlevende etter "Undine"s forlis ved kysten av Portugal 1. januar 1898. Jeg har ikke lykkes i å identifisere denne personen, finner ham ikke i sjømannsrullene Haugesund, han er ikke i sjømannsruller Bergen (http://forum.arkivverket.no/topic/191965-sjømannsruller-bergen-nils-tyse-fra-stord/) - er han å finne i sjømannsrullene ved Statsarkivet i Stavanger?

 

I så fall, er det mulig å få vite hva hans fulle navn var, fødselsdata, og hva det står om hans mønstringer/avmønstringer? Dersom det dreier seg om mange skip er det viktigste når og hvor han mønstret på Undine, når, hvor og hvilket skip han mønstret på etter forliset, og når og hvor han mønstret på første gang og når og hvor han mønstret av siste gang.

 

På forhånd mange takk,

 

vennlig hilsen Richard Natvig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Alsvik

Hei!

 

 

Flere nye sjømannsruller for Stavanger har nå blitt tilgjengelige på digitalarkivet.

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/finn_kilde?s=Stavanger+sj%C3%B8mannskontor&fra=&til=&ka%5B%5D=5&kt%5B%5D=RULL&kt%5B%5D=HORU&kt%5B%5D=ANRU&kt%5B%5D=M%C3%98RU&kt%5B%5D=SKRU&kt%5B%5D=MARU&kt%5B%5D=UTRU&kt%5B%5D=UNRU&kt%5B%5D=EKRU&kt%5B%5D=DIRU&kt%5B%5D=RERU&format%5B%5D=scan

 

Det finnes også flere register. Vi har sett gjennom personer på N, men kan ikke finne Nils Tyse. Flere Nils-er er oppgitt bare med patronymikon (farsnavn) som etternavn. Kanskje han skjuler seg blant en av disse.

 

Du har i alle fall nå muligheten til selv å undersøke sjømannsprotokollene for Stavanger.

 

Lykke til!

 

 

Med hilsen

 

Statsarkivet i Stavanger

Jan Alsvik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Richard Johan Natvig

Hei, og mange takk for raskt svar. Det var ikke meningen at dere skulle gjøre jobben med å lete gjennom registre som finnes lett tilgjengelig på nettet, men takk også for det!

Vennlig hilsen Richard Natvig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.