Gå til innhold
Arkivverket
Richard Johan Natvig

Sjømannsruller Bergen: Aron Andreassen Thunem f. 1878 Vanylven

Recommended Posts

Richard Johan Natvig

Aron Andreassen Thunem (f. 18/10.1878, d. 30/04 .1956), Vanylven, var ifølge Haugesunds Avis 6. januar 1898 blant de overlevende etter "Undine"s forlis ved kysten av Portugal 1. januar 1898. I folketelling Vanylven 1900 oppgis han som "Matros i udenrigsfart (udreist for 2 a 3 Aar siden)" - Undine kan dermed ha vært en av de første skutene han var på. Han er ikke å finne i de skannede sjøfartsrullene fra Haugesund eller Stavanger, Statsarkivet i Trondheim svarer (foreløpig) ikke på henvendelse. Er han å finne i sjøfartsruller oppbevart i Statsarkivet i Bergen?


 


I så fall, er det mulig å få vite hva det står om hans mønstringer/avmønstringer? Dersom det dreier seg om mange skip er det viktigste når og hvor han mønstret på Undine (hvis det står), når, hvor og hvilket skip han mønstret på etter forliset, og når og hvor han mønstret på første gang og når og hvor han mønstret av siste gang (det må være en gang mellom 1906 og 1910).


 


På forhånd mange takk,


 


vennlig hilsen Richard Natvig


Endret av Richard Johan Natvig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Jeg finner ham ikke i registrene til sjømannsruller for Bergen 1869-1907. Det er bare en Aron der, han brukte etternavnet Andersen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Richard Johan Natvig

Mange takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.