Gå til innhold
Arkivverket

Sollieds skifteavskrifter (Bergen) - side 1353 - protokoll A4 fol. 131, hvor stammer opplysningene fra?


Jørgen M. Steen
 Del

Recommended Posts

Sollieds skifteavskrifter er ikke alltid like god å få tak på, spesielt når det gjelder å finne ut hvor opplysningene faktisk stammer fra. Som regel er det angitt et nummer som henviser til folio. Blar man fremover i boka, så finner man gjerne en henvisning til protokollnummer.

 

http://da2.uib.no/cgi-win/WebBok.exe?slag=lesside&bokid=solliedskift&sideid=1356&storleik=

 

Foran Birte Albertsdatter \Snell/ 1. juli 1722 er det angitt 131, altså folio. Blar man frem til side 1233 ( http://da2.uib.no/cgi-win/WebBok.exe?slag=lesside&bokid=solliedskift&sideid=1236&storleik= ) så finner man at innføringen finnes i en protokoll A4.

 

Så blir spørsmålet, hvilken protokoll kan det dreie seg om? Skifteprotokollene for Bergen begynner jo ikke før 1734 (ikke-geistelige): http://arkivverket.no/URN:sk_read/search/?forvaltning=&fylke=13&embete=&protokoll=&periode=&navn=

 

Er det snakk om skifteekstrakter, eller er det andre type protokoller som ikke er skannet eller som jeg ikke har funnet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sollieds skifteekstrakter bygger på: registreringsprotokollene, skifteprotokollene, skiftejournalene og overformynderprotokollene for Bergen. sidereferansene er til Sollieds egne avskrifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat, så med andre ord er det bare skifteprotokollene som er skannet.

 

.... sidereferansene er til Sollieds egne avskrifter.

 

Da må Sollied ha bruk en blanding av referanser til egne avskrifter og referanser til originalt dokument. Til eksempel er nummer 317b på side 571. Blar man bakover, så finner man at nummeret tilhører Række B no 4; referansen til en protokoll.

 

De originale protokollen, som kalles 4a, er merket Skifteprotokoll No. 4 og på nettopp fol 517b finnes skiftet Sollied refererer til. Dermed antok jeg at alle av Sollieds avskrifter fulgte samme prinsippet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.