Gå til innhold
Arkivverket
Are Larsen

Skattelister for Tromsø Fogderi

Recommended Posts

Are Larsen

Hvilke fogderegnskaper for Tromsø Fogderi er å finne ved Statsarkivet i Tromsø? Det er vel slik at de årlige fogderegnskapene oppbevares ved Riksarkivet, men finnes det kopier på Statsarkivet i Tromsø for Tromsø Fogderi? Jeg tenker på den type fogderegnskap med skattelister som omtales på denne nettsiden til Digitalarkivet: http://www.arkivverket.no/arkivverket/content/view/full/10719 Det oppgis at det finnes fogderegnskap i Håvard Dahl Bratreins kildesamling ved Statsarkivet i Tromsø (http://www.arkivportalen.no/arkiv-web/ArkivportalArkivEksportRapportGenServlet?id=no-a1450-09000000000248&xslt=arkivlisteArkivportal.xslt&mimeType=application%2Fpdf). Inneholder denne kildesamlinga de årlige regnskapene for alle tinglagene (Hillesøy, Helgøy, Skjervøy) under Tromsø Fogderi, eller inneholder den bare regnskapene for Helgøy tinglag?

Endret av Are Larsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solbjørg Ellingsen Fossheim

Hei

Som du har sett fins lensregnskapene (ca1611-1660) og fogderegnskapene (ca 1661-1696/1700) for Nord-Norge skannet og tilgjengelig på internett.

I kopisamlingen du nevner er fokus på Helgøy tinglag. For en del av årene er det likevel kopier av arkivmateriale som dekker hele Troms fogderi.

Du er velkommen til å gjennomgå kopiene på vår lesesal.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Tromsø

ved Solbjørg Ellingsen Fossheim

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.