Gå til innhold
Arkivverket
Jørgen M. Steen

Domkirken i Trondheim, Diverse nr. 601 (1762-1783) - hva er primærkilden?

Recommended Posts

Jørgen M. Steen

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?ls=1&idx_id=16325

 

Den opprinnelige kirkeboka for denne perioden ser ut til å mangle, og istedet finnes det som for meg ser ut som en avskrift av noe annet. Kan det stemme at det er basert på kirkeregnskapene, som også er gjengitt i Trøndersk Personalhistorie bind 2 (Brodahl)?

 

Jeg oppdaget også at Brodahls TPH har flere personer i sin avskrift (f.eks. Jomfru Wide begr. 23. januar 1769) enn hva som finnes i "kirkeboka". Kan det tyde på at avskriften som ligger her på Digitalarkivet er ufullstendig, eller at det er brukt forskjellige kilder? Er kanskje forfatter den samme, men at det foreligger forskjellige versjoner av avskriften? (den aller første sida kan indikere det)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solrun Hommedal

Det stemmer at dødsfallslistene 1762-1783 er fra Brodahl. De er som du nevnte basert på kirkeregnskapene, noe som står nevnt i innledningen til Brodahls personalhistorie. Her står også spesifisert at den første utgivelsen av listen, i forbindelse med riksarkivarens søttiårsdag, kun var på åtte sider og at den først ble komplett i forbindelse med utgivelsen av Trøndersk personhalhistorie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.