Gå til innhold
Arkivverket
Bente Persen

Marit Andersdatter / Andersen / Johnsen (krigsflyktning fra Finnmark) født 29.10.1873 i Gåradak / Kolvik.

Recommended Posts

Bente Persen

Min oldemor, Marit Andersdatter / Andersen (Johnsen) fra Kistrand/Porsanger kommune i Finnmark var blant de mange evakuerte fra Finnmark under krigen. Hun var født 29.10.1873 i Gåradak i Kistrand, og døde i Brøttum den 11. mars 1947. Via Statsarkivet i Hamar og Riksarkivet i Oslo har jeg fått vite at hun ble innskrevet som pasient ved Høsbjør kursted, Furnes/Hamar, og senere i 1946, ved Freng sykehjem i Brøttum der hun døde. I disse kildene er hun skrevet inn med etternavnet Andersen. Hun var enke, da hennes mann døde hjemme før evakueringen.


 


Hennes første opphold var imidlertid i Trondheim i desember 1944, der hun sammen med sin datter (min mormor) og storfamilien ble innlosjert i Metodistkirken. Mitt spørsmål er derfor om Statsarkivet i Trondheim har opplysninger om min oldemor, det være seg registerkort, foto, osv? Jeg har hørt at hun allerede her ble innlagt på sykehjem, før resten av familien ble videresendt til Eide på Nordmøre, mens altså min oldemor ble sendt til Hedmark.


 


Jeg er svært takknemlig for opplysninger. Finnes det fotografi av henne på registerkortet, så send meg gjerne en kopi.


 


 


Vennlig hilsen


Bente 


Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.