Gå til innhold
Arkivverket
Håkon Brun

Innberetning til departementet 1872

Recommended Posts

Håkon Brun

Hvor skal man henvende seg for å få tak i ei innberetning til departementet i 1872. Det gjelder lensmann Carl August Strøm i Trondenes som sendte inn en omtale av bl.a. en person som jeg har navnet på. Det er omtalt i ei bok, men der er ikke annen kildehenvisning en at det var ei innberetning til departementet..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ole Arild Vesthagen

Arkivene etter departementene er bevart i Riksarkivet. Siden det var en innberetning fra en lensmann, var det antakelig til Justisdepartementet. Skal man finne fram i dette arkivet, må man på lesesalen på Riksarkivet og begynne med journalen over innkommet post. Hvis bare årstallet er kjent, kan det bli mye å lete gjennom. Hvis man finner innførselen i journalen, kan det være at det er kjedet videre til neste journalnummer i samme sak. Systemet var slik at alle dokumentene i saken ble arkivert på det siste journalnummeret i rekken. Hvis man finner det, kan man bestille saksmappen til lesesalen og finne ale dokumentene i saken der. Det er stor sjanse for at denne innberetningen er bevart, men vær forberedt på at det er ikke lett å finne fram i de gamle arkivene, det medfører en god det leting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.