Gå til innhold
Arkivverket

Innberetning til departementet 1872


Håkon Brun
 Del

Recommended Posts

Hvor skal man henvende seg for å få tak i ei innberetning til departementet i 1872. Det gjelder lensmann Carl August Strøm i Trondenes som sendte inn en omtale av bl.a. en person som jeg har navnet på. Det er omtalt i ei bok, men der er ikke annen kildehenvisning en at det var ei innberetning til departementet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivene etter departementene er bevart i Riksarkivet. Siden det var en innberetning fra en lensmann, var det antakelig til Justisdepartementet. Skal man finne fram i dette arkivet, må man på lesesalen på Riksarkivet og begynne med journalen over innkommet post. Hvis bare årstallet er kjent, kan det bli mye å lete gjennom. Hvis man finner innførselen i journalen, kan det være at det er kjedet videre til neste journalnummer i samme sak. Systemet var slik at alle dokumentene i saken ble arkivert på det siste journalnummeret i rekken. Hvis man finner det, kan man bestille saksmappen til lesesalen og finne ale dokumentene i saken der. Det er stor sjanse for at denne innberetningen er bevart, men vær forberedt på at det er ikke lett å finne fram i de gamle arkivene, det medfører en god det leting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.