Gå til innhold
Arkivverket
Berit Gullbekk

Nasjonalbiblioteket

Recommended Posts

Berit Gullbekk

Jeg søkte etter noe i Norsk Lysningsblad, men det kom bare opp noe som het metadata og NL var merket med rødt kryss. Er ikke NL tilgjengelig for alle? Noen som vet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Gullbekk

Så da er ikke de gamle utgavene tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket? De ligger jo der, men jeg får ikke opp teksten. En rekke andre aviser er også krysset, emn det er kanskje de som krever abb. slik som Aftenposten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

De gamle utgavene er ikke digitalt tilgjengelig. Hvis du filtrerer søket i Nasjonalbibliotekets database til å kunne vise det som er digitalt tilgjengeglig, kommer ikke NL opp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Norsk Lysingsblad og alle andre aviser skal vere tilgjengeleg til ca 1918. I følgje svar på epost frå Nasjonalbiblioteket skulle dei vurdere den personvernmessige sida ved å opne opp for nyare utgåver, dette var ein gong i vår. Sidan har eg ikkje fått respons på epost til Nasjonalbiblioteket, så kva dei driv med veit eg ikkje. Eg har i det siste lagt merke til at enkelte aviser og bøker som skal vere tilgjengelege ikkje kjem opp. Eigentleg er eg skuffa over at ikkje Nasjonalbiblioteket gjer meir med den digitale bok-/avishylla, for søkemotoren gjer det jo heilt håplaust å finne noko som helst, særleg for materiale som ikkje er digitalt tilgjengeleg. Digitalarkivet er vande med å lytte på brukarane, og burde ha teke over heile digitaliseringsprosjektet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arne Langås

Selv om man ikke får se resultatet, kan metadata-søket være en til hjelp et stykke på veg. Med bakgrunn i søkestreng og -treff har jeg bestilt mikrofilm med Norsk Lysningsblad og snurret fram til aktuell dato. Men helt klart mye mer tungvint enn å få det opp direkte på skjerm.

 

En liten digresjon om samme tema: Jeg fikk opp treff i metadata, men den aktuelle filmen mangle, og da ble det mer omstendelig. Enten kunne jeg vente til NB fikk filmet den (uker/måneder - husker ikke hvor lenge), eller så kunne jeg be NB om å slå opp og sende meg en kopi. Men for at NB kunne sende meg kopi, måtte jeg ha skriftlig tillatelse fra Norsk Lysningsblad om at det var i orden at NB sendte meg kopi. Alt fungerte, jeg fikk både tillatelse og kopi av ønsket side, og NB fikk sitt administrasjongebyr. Men det ble en del mailer før alt var ok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Gullbekk

Tror jeg legger det på is en stund og prøver noe annet :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.