Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Berit Gullbekk

Nasjonalbiblioteket

Recommended Posts

Berit Gullbekk

Jeg søkte etter noe i Norsk Lysningsblad, men det kom bare opp noe som het metadata og NL var merket med rødt kryss. Er ikke NL tilgjengelig for alle? Noen som vet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Berit Gullbekk

Så da er ikke de gamle utgavene tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket? De ligger jo der, men jeg får ikke opp teksten. En rekke andre aviser er også krysset, emn det er kanskje de som krever abb. slik som Aftenposten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

De gamle utgavene er ikke digitalt tilgjengelig. Hvis du filtrerer søket i Nasjonalbibliotekets database til å kunne vise det som er digitalt tilgjengeglig, kommer ikke NL opp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Torbjørn Igelkjøn

Norsk Lysingsblad og alle andre aviser skal vere tilgjengeleg til ca 1918. I følgje svar på epost frå Nasjonalbiblioteket skulle dei vurdere den personvernmessige sida ved å opne opp for nyare utgåver, dette var ein gong i vår. Sidan har eg ikkje fått respons på epost til Nasjonalbiblioteket, så kva dei driv med veit eg ikkje. Eg har i det siste lagt merke til at enkelte aviser og bøker som skal vere tilgjengelege ikkje kjem opp. Eigentleg er eg skuffa over at ikkje Nasjonalbiblioteket gjer meir med den digitale bok-/avishylla, for søkemotoren gjer det jo heilt håplaust å finne noko som helst, særleg for materiale som ikkje er digitalt tilgjengeleg. Digitalarkivet er vande med å lytte på brukarane, og burde ha teke over heile digitaliseringsprosjektet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arne Langås

Selv om man ikke får se resultatet, kan metadata-søket være en til hjelp et stykke på veg. Med bakgrunn i søkestreng og -treff har jeg bestilt mikrofilm med Norsk Lysningsblad og snurret fram til aktuell dato. Men helt klart mye mer tungvint enn å få det opp direkte på skjerm.

 

En liten digresjon om samme tema: Jeg fikk opp treff i metadata, men den aktuelle filmen mangle, og da ble det mer omstendelig. Enten kunne jeg vente til NB fikk filmet den (uker/måneder - husker ikke hvor lenge), eller så kunne jeg be NB om å slå opp og sende meg en kopi. Men for at NB kunne sende meg kopi, måtte jeg ha skriftlig tillatelse fra Norsk Lysningsblad om at det var i orden at NB sendte meg kopi. Alt fungerte, jeg fikk både tillatelse og kopi av ønsket side, og NB fikk sitt administrasjongebyr. Men det ble en del mailer før alt var ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Berit Gullbekk

Tror jeg legger det på is en stund og prøver noe annet :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.