Gå til innhold
Arkivverket

Rjukan


Anne Karin Solstad
 Del

Recommended Posts

Min farfar, malermester Kristian Tangerud, bodde på Rjukan fra ca.1915 og fram til krigen. Finnes det noen skoleprotokoller e.l. fra 1920 tallet og fremover, som omhandler Tangerudbarna? Min far, Bjarne Tangerud f.1923, ble ikke døpt før han var "stor". Kommer det nye kirkebøker slik at jeg kan se når han ble døpt og konfirmert? Lurer også på når de flyttet ned her til Kristiansand, og hvor mange som var med på flyttelasset.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Anne Karin Solstad

 

Kirkebøkene som ligger i Digitalarkivet har man av personvernhensyn ikke lagt ut helt frem til vår tid. Oversikt over listetypene og hvilke klausuleringsregler som gjelder finner du her: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_special=om

Vi har undersøkt klokkebok for Rjukan (nr. 6) og har her funnet konfirmasjonen til Bjarne Tangerud (f. 26.11.1923, foreldre Kristian Tangerud, maler o. h. Anna, bosted Søheimsv. 64). Det er her innført at han ble konfirmert 8.5.1938. Dåpsdato er innført som 9.1.1932. Tilfeldigvis fant vi i klokkerboka også konfirmasjonen til en Elsa Tangerud (f.  23.6.1922, døpt 15.1.1933, konfirmert 9.5.1937), foreldre er innført som Kristian Tangerud og hustru Anna Karoline.

 

Skoleprotokoller kan finnes i kommunearkivene. Tinn kommune er med i IKA Kongsberg (Interkommunalt arkiv) og du kan ta kontakt med dem.

 

Opplysninger om flytting kan være vanskelig å finne, blant annet fordi folkeregistermateriale har egne taushetsregler og er først fritt 60 år etter at personen det er opplysninger om er død. Du kan undersøke om det finnes adresssebøker for Kristiansand/Vest-Agder og om du kan finne dem igjen her.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svaret. Det var veldig nyttig. Er det mulig å få greie på fadderne og hvilken kirke det var i (er to kirker)?                                            

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har funnet dåpsinnførselen til Bjarne Tangerud (klokkebok nr. 5 for Rjukan, dåpsdato 9.1.1932). Her står det innført at det var hjemmedåp, og at den ble gjennomført på Rjukan sykehus. Det står også innført at vitnene var oversøster Aagot Knutsen og stud. med. Tore Øia.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.