Gå til innhold
Arkivverket
Kristine Haga Sagstuen

Pinsemenighet

Recommended Posts

Kristine Haga Sagstuen

Hei.

Lurer på om noen kan hjelpe. Når man har med en ukjent far å gjøre, vet mors navn og fødselsdag, og datters navn og fødselsdag. Vet også at de var pinsevenner. Blir man da registrert i kirkebøkene ved dåp? Eller har pinsemenigheten egne registre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erling t endresen

Pinsemenigheten bedriver voksendåp, og denne dåp føres selvsagt ikke i Statskirkens bøker.  Tidligere kan dissentere være ført inn som fødte, under en rubrikk "dissentere", i statskirkens bøker.  Jeg aner ikke om pinsevennene alltid har ført regnskap over døpte personer, altså vet jeg ikke om alle dåper står innført i en bok.  Er du heldig, kan dun finne barn i visse perioder i fødselsregistrene.

 

Har du navn og datoer, vil kanskje flere være med og lete  ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristine Haga Sagstuen

Hei..

Siden datteren fortsatt lever. Født på 50 tallet, vil jeg ikke gå ut med navn. Hun lurer veldig på hvem hennes far er/var. Så vi håpet på noen tips til hvor og hvordan vi går fram. Vet at kirkebøkene ikke liker åpne fra den tiden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jon Mamen

Fram til 1970-tallet førte presten også fødselsregister. Der ble alle fødsler i soknet registrer, også de som ikke hørte til statskirken. Disse protokollene skal være innlevert til Statsarkivet. Hun kan vende seg til det aktuelle statsarkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.