Gå til innhold
Arkivverket

Skannede kirkebøker - domkirken i Bergen


Kjetil Øvregaard Østebø
 Del

Recommended Posts

Hei,

 

på gamle digitalarkivets database finner jeg en Johan Schrøder viet i Bergen domkirke 3/2 1723 http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=7&filnamn=vigd1663_1&gardpostnr=18389&merk=18389#ovre.

 

Under skannede kirkebøker for domkirken i Bergen finner jeg imidlertid ingen bøker som dekker vielser for denne perioden. Er det bare jeg som ikke klarer å finne den rette, eller er ikke alle kirkebøkene fra domkirken skannet (trodde de skulle være det)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er dette ekteparet jeg mener vielsen i 1723 mest sannsynlig er mellom. Liker bare å også sjekke primærkildene til hva jeg finner i databasene, men finner altså ikke vielser i Bergen domkirke for denne perioden. Syntes det var litt rart, men da kan det jo faktisk se ut som om ikke alle kirkebøker fra Bergen by er skannet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er tydelig at de som registrerte kirkebøkene og laget basene på gamle digitalarkivet hadde tilgang på mye mer enn det som ligger ute nå. Jeg har hatt samme problem med både Domkirken og Korskirkens bøker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten å ha sett kilden, vil jeg tippe på at kilden for det du spør etter er kirkeregnskapet for domkirken. Disse gir info om de som betaler for bryllup, eller det kom inn penger i kirkebøssen på feste eller vielsesdagen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.