Gå til innhold
Arkivverket
Lill Heidi Hansen

Johannes Moen(Martiniusen) - Fluberg, Søndre Land

Recommended Posts

Statsarkivet i Hamar

Arkivverket kan gjøre enkle oppslag hvis navn og adresse er kjent. Vi har dessverre ikke ressurser til å foreta noen tidkrevende slektsundersøkelser på vegne av publikum. Slike undersøkelser må du enten gjøre selv på lesesalen, eller ved hjelp av genealogiske ressurser på nettet, eller du må få hjelp av noen privat.

 

Vi viser til Digitalarkivet, hvor man finner kilder som for eksempel skannede kirkebøker. Digitalarkivet har en egen hjelp-funksjon, hvor man får opplysninger om hvordan man kan finne kilder og om søkemulighetene. På nettsidene våre finner man ellers en film for nybegynnere i Digitalarkivet. Digitalarkivets søkefunksjon er dessuten tilgjengelig som app på mobilen.

 

Digitalarkivet har et brukerforum, hvor man kan stille ulike genealogiske spørsmål og få svar fra andre brukere, både amatører og profesjonelle, som arbeider med slektsgransking.

 

For nybegynnere i slektsgransking, viser vi til våre nettsider om hvordan man kommer i gang med slektsgransking, se: http://arkivverket.no/arkivverket/Bruk-av-arkiver/Slekt.

 

For enkelte slekter er det utarbeidet slektslister som er publisert i bokform. Du kan undersøke om det gjelder din slekt, men om du finner en slik publikasjon anbefaler vi alltid å sjekke opplysningene opp mot primærkildene slik som kirkebøker og folketellinger.

 

Vi håper denne informasjonen var til hjelp for deg. Hvis du har ytterligere spørsmål som ikke er dekket av denne informasjonen så kan du ta kontakt med oss igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.