Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Lill Heidi Hansen

Johannes Moen(Martiniusen) - Fluberg, Søndre Land

Recommended Posts

Statsarkivet i Hamar

Arkivverket kan gjøre enkle oppslag hvis navn og adresse er kjent. Vi har dessverre ikke ressurser til å foreta noen tidkrevende slektsundersøkelser på vegne av publikum. Slike undersøkelser må du enten gjøre selv på lesesalen, eller ved hjelp av genealogiske ressurser på nettet, eller du må få hjelp av noen privat.

 

Vi viser til Digitalarkivet, hvor man finner kilder som for eksempel skannede kirkebøker. Digitalarkivet har en egen hjelp-funksjon, hvor man får opplysninger om hvordan man kan finne kilder og om søkemulighetene. På nettsidene våre finner man ellers en film for nybegynnere i Digitalarkivet. Digitalarkivets søkefunksjon er dessuten tilgjengelig som app på mobilen.

 

Digitalarkivet har et brukerforum, hvor man kan stille ulike genealogiske spørsmål og få svar fra andre brukere, både amatører og profesjonelle, som arbeider med slektsgransking.

 

For nybegynnere i slektsgransking, viser vi til våre nettsider om hvordan man kommer i gang med slektsgransking, se: http://arkivverket.no/arkivverket/Bruk-av-arkiver/Slekt.

 

For enkelte slekter er det utarbeidet slektslister som er publisert i bokform. Du kan undersøke om det gjelder din slekt, men om du finner en slik publikasjon anbefaler vi alltid å sjekke opplysningene opp mot primærkildene slik som kirkebøker og folketellinger.

 

Vi håper denne informasjonen var til hjelp for deg. Hvis du har ytterligere spørsmål som ikke er dekket av denne informasjonen så kan du ta kontakt med oss igjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.