Gå til innhold
Arkivverket
Stina Gundersen

Forsvunnet person øierud gård trømborg etter 1872

Recommended Posts

Stina Gundersen

Hei

 

Trenger tips om hvordan jeg bør gå videre. Gunder (i tildige kilder registrert som Gunner) Olsen født på Lien i Eidsberg 1817 (foreldre Ole Paulsen (Povelsen) og Marthe Gunders(gunners)datter) (http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20061019050262.jpg) Gift med Kristine Petersdatter bodde på Øierud i Trømborg i alle fall til 1872 Siste kilde er kirkebok fra eidsberg da hans svigermor døde der dette året. 

 

Jeg kan ikke finne ut hva som skjedde med hverken Gunder Olsen eller Kristine Petersdatter. Jeg finner de ikke kirkebøker over dødsfall i Eidsberg så langt jeg har lett. Jeg har lett i Innflytningsregistre for Rakkestad (da hans datter Emilie Gundersdatter giftet seg til Skattebøl gård, Rakkestad) da jeg tenkte det kunne være sansynlig at han etterhvert flyttet inn til sin datter. 

 

I 1900 er gården (Øierud) solgt. (http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/bosted_land/bf01037994008067 - folketelling 1865) 

(http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/bosted_land/bf01037008000680 - folketelling 1900). I 1872 begynte han å bli såpass gammel at jeg synes det ville være rart om han solgte og flyttet langt, Gunder Olsen og Kristine Peterdatter hadde ingen barn selv, men han hadde datteren Emilie og min stamfar Johan Peder Gundersen født 1848.

 

Hvor kan jeg finne salg av eiendom? 

evt hvis han døde må det vel være et skifte registrert et sted? 

 

Takknemlig for tips eller annen hjelp hvis det er noe jeg har oversett.

 

MVH Stina Gundersen

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Stina Gundersen

Der er han helt klart, siden han er referert til som gunder olsen øierud tror jeg opplysningene er korrekte. Familien har meg bekjent aldri hatt forbildelser inn i Østre Aker.. hva gjør han der... Får se om jeg kan grave opp mer, men tusen takk, da har jeg et nytt fokus å lete fra :)

 

Hilsen Stina

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.