Gå til innhold
Arkivverket
Torleif Odland

Bergen kirke på midten av 1500 tallet.

Recommended Posts

Torleif Odland

Oppdaget navnet på en ny kirke i Bergen på 1500 tallet. I et notat fra Tyskland, nevnes Christoffer Mittens som prest ved den tyske Sct. Mortenkirke i Bergen. Kan dette ha vært en kirke som de Tyske handelsmenn hadde ute på Bryggen et sted?

 

 

Mvh. Torleif Odland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Fra Wikipedia:

 

Martinskirken også kalt Martinikirken og St. Martinskirken var en steinkirke i Bergen. Kirken lå ved Øvregaten, overfor Finnegården, rett ved der nedre stasjon på Fløibanen er nå. Bygget ble oppført en gang før bybrannen i 1248. Etter brannen i 1702 ble fundamentet i 1738 brukt til å bygge Christi Krybbe skoler, kirkegården (St. Martini, brukt for Korskirkesoknet) ble slettet i 1873. Ved brannen i 19. mai 1702 ble bare en alterkanne i sølv og tre kalker med fat reddet ut. Bryggen fra Rothmansgården til Kappen sognet til Martinskirken, de øvrige sognet til Mariakirken. Christoffer Valkendorf tok kontroll over kirken i på 1550-tallet, men formelt var kirken tysk til 1632. Kirken er synlig på Scholeusstikket fra 1580.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.