Gå til innhold
Arkivverket

Søk etter sjømann på 1930-tallet


Thomas Hansen
 Del

Recommended Posts

Min farfars bror skal visstnok ha blitt sjømann og druknet da han var ung. Nå trenger jeg litt hjelp til å finne ut om dette stemmer.

 

Han het Ole Thorstein Hansen og ble født i Tune/Sarpsborg 20. mars 1913. Han bodde fortsatt hjemme hos familien sin i 1929 (ifølge kommunal folketelling), så han må ha dratt på sjøen på et tidspunkt etter dette.

 

Jeg har bladd meg gjennom rullene fra Sarpsborg mønstringskontor på Digitalarkivet uten hell - men så vidt jeg kan se inneholder de kun opplysninger fram til 1934, og han kan jo ha blitt registrert etter dette. Er disse opplysningene i så fall klausulert? Eller er det mulig å finne ut av dette?

 

Jeg vet ikke med sikkerhet at han mønstret på i Sarpsborg, det kan like gjerne ha vært i Fredrikstad - men altså antakelig en gang på 1930-tallet.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk for svar. Jeg var usikker på om de etter 1934 kunne være klausulert, men hvis alt ligger ute skal jeg nok klare å bla meg gjennom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke alle rullene ble i sin tid mikrofilmet. De som ikke ble filmet er ikke ute på nett. Men registeret skal visstnok dekke alle. For Sarpsborg mønstringskrets er hovedrulle 8 (1933-1949) og annotasjonsrullene 7 og 8 ikke skannet. Opplysninger om patentnumre fra ruller som ikke er skannet  kan rettes til oss på  e-post. Det er ikke taushetsbelagt informasjon i disse rullene. 

 

Vennlig hilsen

 

Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.