Gå til innhold
Arkivverket
Tormod Dyken

Dåpsregistrering i Sørkedalen i 1912?

Recommended Posts

Tormod Dyken

Jeg har forgjeves lett etter registreringen av min mors dåp den 11/8-1912 i Sørkedalen kapell. Sørkedalen lå under Vestre Aker til Ullern kirke ble bygget i 1903. Etter det skulle registreringen vært i kirkebok for Ullern. Jeg har lett både i Vestre Aker og i Ullern uten å finne noe. For Ullern starter dåpsregistreringen først i 1916, mens lysningsprotokollene starter i 1911. Det er også en protokoll for døpte for Vestre Aker/Ullern for perioden 1880-1906. Er den en bok som er blitt borte her?

Tormod Dyken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Flyttet til Statsarkivet i Oslo.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Statsarkivet i Oslo har dessverre fortsatt ikke mottatt noen kirkebøker fra Ullern kirke. Det er kun klokkerbøker (kirkebokduplikater) for årene 1933-1947, lysningsbøker for årene 1911-1964, dagsregistre 1906-1972 og fødselsregistre 1916-1983, som vi har fått avlevert derfra.

 

Det virker som om du har forvekslet fødselsregisteret fra Ullern prestekontor (som vi har publisert i skannet versjon på våre nettsider i Digitalarkivet) med en dåpsprotokoll. I våre arkiver finnes det foreløpig bare de to klokkerbøkene for årene 1933-1947 som inneholder opplysninger om døpte i Ullern kirke. Fødselsregistre inneholder opplysninger om de som var født i soknet/prestegjeldet, men ikke nødvendigvis døpt der.

 

Ut fra det vi vet om kirkebøkene i Ullern kirke, skal dåpslistene i disse inneholde opplysninger om døpte tilbake til 1909. Ta gjerne kontakt med Ullern kirke for å spørre om det du leter etter.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tormod Dyken

Takk for raskt svar. Jeg har allerede kontaktet Ullern prestekontor, som anbefalt, og snakket med en hyggelig dame som slo opp i kirkeboken med en gang og fant registreringen, så dette gikk over all forventning.

 

Vennlig hilsen

Tormod Dyken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.