Gå til innhold
Arkivverket
Torbjørn Rasch Pettersen

Ønsker informasjon om bildearkiv etter Rachel Johnsen

Recommended Posts

Torbjørn Rasch Pettersen

Min oldefars søster var Rachel Johnsen (1870 - 1960), kollega av Hannchen Jacobsen. Sammen drev de Hannchen Jacobsen & Co. Nå har jeg funnet ut at dere har ett arkiv av hennes bilder (Fotoarkivet etter Hannchen Jacobsen & Co (Privatarkiv nr. 1567)). Jeg skulle svært gjerne hatt litt informasjon om dette. Er det tilgjengelig for meg? Er det eventuelt digitalisert? Er bildene merket med navn eller annen informasjon?

 

Mvh,

Torbjørn Rasch Pettersen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Alsvik

Privatarkiv 1567 Hannchen Jacobsen & Co (Privatarkiv nr. 1567) inneheld 452 glassplater. Desse er ordna, digitaliserte, men bare delvis registrerte. Vi har ikkje publisert fotografia på nett. Vi samarbeider med ein slektning om ei meir fullstendig registrering av motiva.

Ein stor del av desse viser medlemmar av Johnsen-familien på turar i Ryfylke og andre stader i nærmiljøet rundt Stavanger. Dette er med andre ord ”fritidsfotografi”. Firmaarkivet og arkivet etter agent Richard Johnsen elles finst ved Stavanger byarkiv. Om du ønskjer meir informasjon, eller om du har fleire spørsmål, kontakt oss gjerne pr. epost,  sastavanger@arkivverket.no

 

Vennleg helsing

 

Lisabet Risa

Statsarkivet i Stavanger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Rasch Pettersen

Takk for hjelpen da jeg var innom! Har tatt kontakt med både Elin Bjørnsson og Helene Torkildsen. Vi møtes antagelig alle 3 etter påske en gang.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.