Gå til innhold
Arkivverket
Helge Berntsen

Hvem var Pedersen-familien på Grindheim i Etne ?

Recommended Posts

Helge Berntsen

Jeg søker informasjon om en familie som tok navnet Grindheim i nyere tid. I 1865 var Peder Pedersen f. 1821 gårdbruker på egen gård på eiendommen "Træet" (b.nr. 115) på Grindem i Etne i Hordaland. Han og hans kone Anne Torbjørnsdatter hadde da 9 hjemmeværende barn, og Peders far Peder Pedersen (Tesdal ?) f. 1794 bodde i føderåd som enkemann. Jeg mener denne Peder er sønn av Peder Olsen Skånevik og Kari Pedersdatter Skånevik f. 1754. Kari var først gift med en Aslak, siden med Peder Olsen i 1790, og i 1798 med Erich Johannessen. Kan noen bekrefte denne slektstilknytningen til Grindheim, og bidra med ytterligere informasjon ?

 

Mvh

Helge Berntsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marie Skålnes

Kari Pedersdtr Leknes (Mortveit) var mi 3tippoldemor. Ho var først gift med min 3tippoldefar Aslak Olsson Skålnes, deretter med Peder Olsson Teigland, og til slutt med Erik Johannesson Berstø. Alle desse var frå Skånevik kommune.

 

Kari og Peder sin yngste son, Peder, flytta til Tesdal og Grindheim i Etne. Eg går ut frå at det er han du har funne i folketellinga 1865. Det står iallfall at han er frå Skånevik (får ikkje til å laga lenke lenger).

 

Peder Pederson Skålnes vart gift i Etne 1820 med Guri Hallesdtr Tesdal. Sonen Peder var fødd 23.03.1821. Seinare vart Peder gift med Ales Gunnarsdtr, som då truleg var frå Grindheim.

 

Det bur truleg framleis etterkommarar etter Peder på Grindheim.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Helge Berntsen

Tusen takk, Marie. Det bekrefter mine funn, og det er dermed trolig Alis som gir tilknytningen til Grindheim.

 

Mvh

Helge Berntsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.