Gå til innhold
Arkivverket

Skifte etter Auver Talleivson Lundehall død 1653


Randi Toreskås Holta
 Del

Recommended Posts

I Fyresdal gards- og ættesoge bind II side 1006 refererer Steinar Marvik til et skifte etter Auver Lundehall som skal være registrert "før jol 1653". Skifteprotokollene på Digitalarkivet går ikke så langt tilbake. Vet dere hvor jeg kan finne dette skiftet? Han skal ha drept hele sin familie med unntak av to voksne døtre, så det kan hende det finnes en etterforskning av dette også?

 

Fyresdal gards- og ættesoge sier at en av de voksne døtrene til Auver (Hæge) var gift med Åsmund Tovson Fjalestad i Nissedal. Nissedal bygdebok sier imidlertid at Åsmund Fjalestad var gift med Hæge Ulvsdatter Tveitane. Det er flere grunner til at det siste skurrer, så kanskje skiftet etter Auver Lundehall kan gi et spor? (Han kan selvfølgelig ha vært gift med begge i tur og orden, men brikkene faller ikke helt på plass der heller.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Randi Toreskås Holta

 

Det ser ikke ut til at vi verken har så gammelt skiftemateriale eller så gamle tingbøker i arkivet til Vest-Telemark sorenskriver (tidligere Øvre Telemark vestfjellske sorenskriveri) som Fyresdal hørte under. Vi kan heller ikke se at det er skiftedesignasjoner fra 1650-tallet i arkivet til Bratsberg len og amt.

 

Det kan være at du kan finne noe i Diplomatarium Norvegicum Fyresdal. Den er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets sider: http://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2007111412001

 

Du kan også spørre Riksarkivet om de har aktuelt materiale. Da det kan være arbeidskrevende å finne eventuelt relevant materiale, anbefaler vi deg å ta kontakt med dem på e-post som er: riksarkivet@arkivverket.no

På forumet er hovedregelen at vi besvarer ”spørsmål om en eller et fåtall opplysninger som krever oppslag i én lett identifiserbar” arkivkilde.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.