Gå til innhold
Arkivverket
Per Holte Rosenkilde

Den forsvunnede Kaastrup, sist sett i Holum midt på 1700-tallet

Recommended Posts

Per Holte Rosenkilde

Jeg pleier normalt ikke å gå så langt ut til sidene av egne aner, men her har jeg snublet inn i en familie med tette bånd begge veier over Skagerak at jeg ble mer nysgjerrig enn normalt. Ekteparet Christen Pedersen og Maren Sunesdatter ble gift i Kaastrup på Nord-Jylland. En rekke av deres barn og barna til Christens søsken tok Kaastrup som slektsnavn. Det gjelder blant annet to sønner som kom til Arendal og ble skippere der, Christen og Sune. Christen er blant Sam. Eydes aner, Sune er blant mine.

 

Men den jeg lurer på er en av brødrene til Christen og Sune. Den eneste opplysningen familien har om ham, er at i følge et skifte på midten av 1700-tallet skulle han da bo på en gård i Holum i Mandals len. Jeg fant ikke notatet med den eksakte datoen for skiftet, men Maren Sunesdatter døde i 1747, så det kan være da. Men kontakten mellom geografisk adskilte familiemedlemmer var vesentlig dårligere den gangen, så han kan være flyttet eller død da skiftet ble utført.

 

Mvh

Per

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.