Gå til innhold
Arkivverket

Jens Tidsted og hans søster Helena Blix (ekstraskatten Røros 1762.


Astrid Ryen
 Del

Recommended Posts

De bodde i Kirkegaden, nummeret som familie nr 66. Egentlig hadde jeg ikke lagt så mye merke til dem før nå. Hva jeg videre vet om dem – sikkert og usikkert:

 

Jens Tisted Kulfogd ble begravet ¼-1781 75 år gammel, Helena Blix ble begravet 11/7-1779 88 år gammel. Jens Tidsted var fadder 30/8-1744, den 24/5-1750 ble Jens Hansen Tidsteds  uekte sønn Johannes døpt, barnets mor var Ingeborg Ingebrigtsdatter. Barnets mor stod offentlig skrifte for sitt «Horeri», faren slapp tydeligvis. Johannes døde samme år som han ble født, og   Jens Hansen Tidsted døde ugift så vidt jeg kan se.

 

Jeg regner med at Jens Hansen Tisted var sønn av Hans Nielsen Tisted Berggesell som er å finne i manntallet over Røros Verks folk i 1705. Han er da gift og har tre sønner og to døtre. Ifølge Røros skoles regnskaper var han på Røros i tiden 1704-1708. Hans Nielsen Tisted var ikke på Røros eller ved Løkken i 1701. Jeg lurer på om han var på Kvikne? Jeg leste et eller annet sted på nettet at han skulle være sønn av prest i Kvikne Niels Hansen Tisted. Stemmer dette?

 

Hans Nielsen Tisteds Enke Catharina Kraus ble begravet på Røros 18/6-1730 63 ½ år. Hun var datter av Berent Krause og Malena Simensdatter (Hertel), skifte etter førstnevnte på Røros i 1693. Datteren Catharina sies å være gift med Hans Nielsen Ertzscheider.

 

Helena Blix – Jens Tisteds søster, var hun gift med en Blix? Ut fra de kilder jeg har til rådighet, klarer jeg ikke finne ut mer. Er det noen der ute som har noe å tilføye?

 

Mvh Astrid

Endret av Astrid Ryen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.