Gå til innhold
Arkivverket
Astrid Ryen

Jens Tidsted og hans søster Helena Blix (ekstraskatten Røros 1762.

Recommended Posts

Astrid Ryen

De bodde i Kirkegaden, nummeret som familie nr 66. Egentlig hadde jeg ikke lagt så mye merke til dem før nå. Hva jeg videre vet om dem – sikkert og usikkert:

 

Jens Tisted Kulfogd ble begravet ¼-1781 75 år gammel, Helena Blix ble begravet 11/7-1779 88 år gammel. Jens Tidsted var fadder 30/8-1744, den 24/5-1750 ble Jens Hansen Tidsteds  uekte sønn Johannes døpt, barnets mor var Ingeborg Ingebrigtsdatter. Barnets mor stod offentlig skrifte for sitt «Horeri», faren slapp tydeligvis. Johannes døde samme år som han ble født, og   Jens Hansen Tidsted døde ugift så vidt jeg kan se.

 

Jeg regner med at Jens Hansen Tisted var sønn av Hans Nielsen Tisted Berggesell som er å finne i manntallet over Røros Verks folk i 1705. Han er da gift og har tre sønner og to døtre. Ifølge Røros skoles regnskaper var han på Røros i tiden 1704-1708. Hans Nielsen Tisted var ikke på Røros eller ved Løkken i 1701. Jeg lurer på om han var på Kvikne? Jeg leste et eller annet sted på nettet at han skulle være sønn av prest i Kvikne Niels Hansen Tisted. Stemmer dette?

 

Hans Nielsen Tisteds Enke Catharina Kraus ble begravet på Røros 18/6-1730 63 ½ år. Hun var datter av Berent Krause og Malena Simensdatter (Hertel), skifte etter førstnevnte på Røros i 1693. Datteren Catharina sies å være gift med Hans Nielsen Ertzscheider.

 

Helena Blix – Jens Tisteds søster, var hun gift med en Blix? Ut fra de kilder jeg har til rådighet, klarer jeg ikke finne ut mer. Er det noen der ute som har noe å tilføye?

 

Mvh Astrid

Endret av Astrid Ryen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.