Gå til innhold
Arkivverket

2 stk Johan Christian Krøpelien død i 1735 og i 1741. Når ble de født?


per aase andresen
 Del

Recommended Posts

hei.

 

I forbindelse med søkning av etterkommere etter "Hanseater" oppdager jeg at det var 2 person som hadde navnet Johan Christian Krøpelien.

 

1. Johan Christian Krøpelien  gift den 29.11.1714 i Korskirken med Anna Schram.  Denne Johan døde den i månedskiftet mai/juni 1741 og ble begravd fra Korskirken 02.06.1741.

    Skiftet etter Johan er anført i Sollid sitt skiftesamling på side 294 som skifte nr 113b og datert den 08. juli 1741. Her er 4 av hans etterkommere også oppført.

 

2. Johan Christian Krøpelien gift den 19.10.1724 i Korskirken med Anna Schriver / Schiver. Denne Johan ble født i 1694, døde i juni 1735, og ble begravd fra Korskirken den 17.06.1735. 

    Har ikke funnet noen skifte etter denne Johan. Han hadde imidlertid en del etterkommere, og er nevnt i hefte om Erkebergensere som stamfar til Kroepelien-slekte som har drevet bl.a vinhandel her i Bergen.

     

 

Spørmålet mitt er; 

1.Vet noe om når Johan nr 1 er født?

 

2.Vet noen noe om begge Johan-ene sine foreldre og fødested?

 

Er spent på svar  :unsure:

 

 

mvh

 

Per Aase Andresen

 

Endret av per aase andresen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sollied har kort bare på den ene, han som døde i 1741. Han var stadsmusikant i Bergen og organist i Korskirken, Han var sønn av Paul Krøpelien, og en halvbror av Lucas Jacob Krøpelien, stadsmusikant i København, og som han arvet i 1710.

 

Faren Paul var gift to ganger, først i 1668 med Christine Margrethe Lychesdatter, og seinere med Kirsten Mathiasdatter. Jeg antar at Lucas Jacob var fra første og Johan Christian fra andre ekteskap, siden de var halvbrødre. Noen angivelse av fødselsår har ikke Sollied, men jeg antar at han var født mellom 1680 og 1690. Hans kone Anna Schram var døpt i Korskirken 28. juni 1690.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Yngve.

 

Takk for din redegjørelse om stadsmusikant Johan Christian Krøpelien.

 

Men vet du noe om hvor jeg kan finne noe informasjon om den andre Johan Christian, han som iflg "Erkebergenere" skal være "stamfar til vinhandler Krøpelien, og skal være dø i 1735.

 

Kan en anta at de kommer fra samme stamfar? 

 

 

mvh

 

 Per Aase Andresen

Endret av per aase andresen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Statsarkivet i Bergen har fått en stor bok med kopier og brev under navnet "Slekten Kroepelin". Der står det at den Johan Christian Kroepelin som døde i  1735, hadde tatt borgerskap i Bergen i 1725. Han hadde giftet seg med Anna Schriver i Korskirken, Bergen 19. oktober 1724 og rakk å få 8 barn med henne fra 1725 til 1735.

 

Denne Johan Christian Kroepelin skal være fra Wismar, døpt i St. Nicolai kirke i Wismar 29. juli 1694 som sønn av Christian Kroepelin, som hadde vært i Bergen en periode, men hadde returnert til Wismar. Kommerceråd Jacob Kroepelin skal være en annen sønn av denne Christian Kroepelin, født på 1660-tallet, som igjen skal være sønn av Christian Kroepelin, gift i Wismar i 1661, og trolig født før 1640.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Yngve.

 

Takker så mye for din informasjon vedr denne Johan Christian Krøpelien, sammen med tidligere info om den andre Johan  Christian.

 

Dette gir oss et godt bilde av at det var to Johan Christian Krøpelien-er på førstehalvdel av 1700-tallet .

 

Det var litt forvirrende for oss hobby-slektsgranskere når vi finner to personer med samme navn.  

 

mvh

 

Per Aase Andresen

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.