Gå til innhold
Arkivverket

Avvise de som ikke følger reglene ?


Leif B. Mathiesen
 Del

Recommended Posts

Nå har det i to omganger i den senere tid vært lange diskusjoner om og med personer som ikke følger reglene til Digitalarkivet.

 

Dette har resultert i at personer mister interessen for arkivet.

 

Jeg er også medlem av andre fora. Der blir personer som ikke følger reglene avvist momentant.

Hvorfor kan ikke Digitalarkive bruke samme praksis.

 

Det er enkel programering det å ikke godkjenne medlemskap hvis ikke alle viktige felt i registringen ikke er utfylt.

Noen fora sender også en aktivisering-epost til angitt e-postadresse som må besvares før ett medlemskap blir godkjent.

 

Det skulle også være enkelt å slett medlemskap for personer som åpenbart kommer med innlegg kun for å provosere

 

 

 

 

Endret av Leif B. Mathiesen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er der ingen mulighet for å sperre ip-adressene til de som kun er her for å kverulere og provosere?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er der ingen mulighet for å sperre ip-adressene til de som kun er her for å kverulere og provosere?

Det er kun mulig dersom disse brukere har fast IP-adresse. De fleste norske nettilbydere har dynamisk IP, og da går jo ikke det. Men - det minste admin kan gjøre er jo å inaktivere disse som ikke vil følge forumets regler når de blir gjort oppmerksom på dem. Så de ikke kan fortsette igjen og igjen under samme nick. Slik det nå er, så ødelegges forumet totalt og fremstår fullstendig useriøst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det seier dessverre litt om oss brukarane av Brukarforum og, når eit emne som er starta for å provosere, pr no har suverent flest visningar av all som ligg her. Vi ser kven som har starta det, og burde eigentleg ikkje opne det, same kor høgt på framsida vi ligg. Lara / Fjodor / eit anna namn vi kjenner godt frå før, er dessverre nett-troll, og bør ignorerast av alle.

 

Digitalarkivet sitt personale har rikeleg anna å gjere på enn å passe på småborn i ei sandkasse. Alternativet er vel dessverre ikkje at administrator blir meir synleg, men at forumet, nom er eit ekstra servicetilbod, bir stengt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du oppretter en konto så skal du motta en e-post for å aktivere kontoen, så alle som registrerer seg gjør det med en valid e-postadresse.

 

Vi har muligheter for å stenge medlem ute basert på e-postadressene, men det forhindrer dem ikke fra å registrere seg med en annen e-postadresse. 

 

Undertegnede og min med-moderator Tone Merete Bruvik har vært på jobbreise fra onsdag i forrige uke og dermed har det ikke blitt slått ned på noe av det som har foregått de siste dagene. Vi rydder opp nå.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er trist at de skal måtte bruke dyrebar arbeidstid for å rydde opp etter vaksne folk som oppfører seg som born - er det eit alternativ å gje ein (eller fleire) brukarar moderator-fullmakter, slik at de kan gjere det de skal - gjere kjelder tilgjengelege?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.