Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Barnefar i Solvorn sokn, Hafslo 1894

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Petra Eliasdotter Lund var fødd i Solvorn 24.10.1894.  Som barnefar er oppgjeven "Elias Lund" med fødestad "Sund" (http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5258&idx_id=5258&uid=ny&idx_side=-42), men i klokkarboki står ikkje nokon alder.

 

Oddvar Søreide hadde i si tid (http://forum.arkivverket.no/topic/165820-80483-elias-lund-matros-fraa-sund-barnefar-i-hafslo-1894-kven-var-han/?hl=%2Belias+%2Blund) ein teori om at han KUNNE vera identisk med denne mannen frå FT1900 (http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=23&filnamn=f01245&gardpostnr=29&personpostnr=156&merk=156) som budde på garden Sund i Sund?

 

Er det mogeleg å finna ei stadfesting av kven som verkeleg var barnefar?

 

Eg takkar so mykje på førehand for hjelpi!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

I kirkeboken for Solvorn står det at han var matros, det står spørsmålstegn på fødeår, og det står at barnet er født i Bergen, og det står Sund på fars oppholdssted.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Hjarteleg takk til Yngve for svar!

 

Då står det altso ikkje noko særleg meir i kyrkeboki enn kva me veit frå klokkarboki.  Men vart det ikkje på denne tidi teke opp forhøyr om kven barnefaren var - for betaling av bidrag?  Eg meiner å ha sett slike "barnefarprotokollar" frå Luster frå 1870-talet...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.