Gå til innhold
Arkivverket
Thomas Hansen

Skifteprotokoll Trøgstad

Recommended Posts

Thomas Hansen

Jeg skulle gjerne sett hva som står i skifteprotokollene for ekteparet Jørn Amundsen, død 03.06.2811, og Kirsti Svendsdatter, død 16.12.1819. De bodde i Trøgstad og levde på en gård som heter Hvesser eller Væsse. Det er mulig dette ligger på nett et sted, men jeg fant ikke så gamle skifteprotokoller fra Trøgstad på Digitalarkivet, så pek meg gjerne i riktig retning.

 

Først og fremst er jeg ute etter å finne ut mer om hvilke barn de hadde, og håper skifteprotokollene kan gi svar på dette. Jeg finner ekteparet med familie i folketellingen for 1801, og der står det bl.a. at Kirsti er gift for andre gang, så jeg håper å finne mer om familiene til både henne og Jørn: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01058200002719

 

Takknemlig for hjelp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Protokoller er lagt ut på nett - Trøgstad hørte til Heggen og Frøland i de aktuelle åra. 

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Thomas Hansen

Flott, tusen takk for raskt svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Erlend E. Mæhlum

Jeg fotograferte for en stund siden dødsfallprotokollen for Heggen og Frøland 1805-15, legger ved bilde vedrørende Jørgens dødsfall. Her står det han døde 31 mai og at dødsfallet er meldt 5 juni. 

 

Du kan også merke deg at Jørgen var formynder for en datter av Halvor Amundsen på Sentvedt i 1801; http://arkivverket.no/URN:sk_read/25325/223/

 

 

Dersom statsarkivet ser dette, så burde egentlig denne "protokollen" som ligger blant dødsfallsmeldingene for Rakkestad skannes.

post-197-0-22220200-1432060396_thumb.jpg

Endret av Erlend E. Mæhlum

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Thomas Hansen

Flott, takk for hjelpen. Jeg fant Jørn/Jørgen (navnene ser ut til å brukes om hverandre) Amundsen med dødsdato 3. juni her: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7477&idx_id=7477&uid=ny&idx_side=-131- men dette er kanskje også dato for innmeldt dødsfall, ikke for selve dødsfallet?

 

Jeg har så langt ikke funnet Jørn i skifteprotokollene, men jeg fant Kirsti Svensdatter her: http://arkivverket.no/URN:sk_read/25326/500/. Det ser ut til at alle barna hun står oppført med heter Hansen/Hansdatter, så de må være fra et første ekteskap. Lengre har jeg ikke kommet i skrifttydingen ennå. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Heftet med dødsanmeldelser 1805-1815 er en fremmed fugl i arkivet etter Rakkestad sorenskriveri som lett blir oversett. Grunnen til at heftet mangler på nett er imidlertid ikke at vi har oversett det, men at det ligger blant de såkalte pakkesakene i arkivet. Der ligger det mye i sorenskriverarkivene som burde vært skannet. Men det er svært ressurskrevende å skanne slikt materiale, og ressurser til skanning er det dessverre nokså dårlig med. Plukkskanning av enkeltobjekter har vi egentlig ikke sett som aktuelt der det ikke er svært gode grunner til det. Vi skal likevel gjøre et unntak for akkurat denne lista. Den vil komme på nett om ikke lenge.

 

Vennlig hilsen  Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Erlend E. Mæhlum

Så bra det kommer på nett.

Selv om heftet ligger i arkivet etter Rakkestad sorenskriveri, så er det ikke anmeldelser fra Rakkestad i dette, det er kun fra det gamle "Heggen og Frøland" (Askim, Trøgstad og Eidsberg).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.