Gå til innhold
Arkivverket

Skifteprotokoll Trøgstad


Thomas Hansen
 Del

Recommended Posts

Jeg skulle gjerne sett hva som står i skifteprotokollene for ekteparet Jørn Amundsen, død 03.06.2811, og Kirsti Svendsdatter, død 16.12.1819. De bodde i Trøgstad og levde på en gård som heter Hvesser eller Væsse. Det er mulig dette ligger på nett et sted, men jeg fant ikke så gamle skifteprotokoller fra Trøgstad på Digitalarkivet, så pek meg gjerne i riktig retning.

 

Først og fremst er jeg ute etter å finne ut mer om hvilke barn de hadde, og håper skifteprotokollene kan gi svar på dette. Jeg finner ekteparet med familie i folketellingen for 1801, og der står det bl.a. at Kirsti er gift for andre gang, så jeg håper å finne mer om familiene til både henne og Jørn: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01058200002719

 

Takknemlig for hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fotograferte for en stund siden dødsfallprotokollen for Heggen og Frøland 1805-15, legger ved bilde vedrørende Jørgens dødsfall. Her står det han døde 31 mai og at dødsfallet er meldt 5 juni. 

 

Du kan også merke deg at Jørgen var formynder for en datter av Halvor Amundsen på Sentvedt i 1801; http://arkivverket.no/URN:sk_read/25325/223/

 

 

Dersom statsarkivet ser dette, så burde egentlig denne "protokollen" som ligger blant dødsfallsmeldingene for Rakkestad skannes.

post-197-0-22220200-1432060396_thumb.jpg

Endret av Erlend E. Mæhlum
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott, takk for hjelpen. Jeg fant Jørn/Jørgen (navnene ser ut til å brukes om hverandre) Amundsen med dødsdato 3. juni her: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7477&idx_id=7477&uid=ny&idx_side=-131- men dette er kanskje også dato for innmeldt dødsfall, ikke for selve dødsfallet?

 

Jeg har så langt ikke funnet Jørn i skifteprotokollene, men jeg fant Kirsti Svensdatter her: http://arkivverket.no/URN:sk_read/25326/500/. Det ser ut til at alle barna hun står oppført med heter Hansen/Hansdatter, så de må være fra et første ekteskap. Lengre har jeg ikke kommet i skrifttydingen ennå. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heftet med dødsanmeldelser 1805-1815 er en fremmed fugl i arkivet etter Rakkestad sorenskriveri som lett blir oversett. Grunnen til at heftet mangler på nett er imidlertid ikke at vi har oversett det, men at det ligger blant de såkalte pakkesakene i arkivet. Der ligger det mye i sorenskriverarkivene som burde vært skannet. Men det er svært ressurskrevende å skanne slikt materiale, og ressurser til skanning er det dessverre nokså dårlig med. Plukkskanning av enkeltobjekter har vi egentlig ikke sett som aktuelt der det ikke er svært gode grunner til det. Vi skal likevel gjøre et unntak for akkurat denne lista. Den vil komme på nett om ikke lenge.

 

Vennlig hilsen  Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra det kommer på nett.

Selv om heftet ligger i arkivet etter Rakkestad sorenskriveri, så er det ikke anmeldelser fra Rakkestad i dette, det er kun fra det gamle "Heggen og Frøland" (Askim, Trøgstad og Eidsberg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.