Gå til innhold
Arkivverket

0 treff ved søk i transkriberte kilder


Remi
 Del

Recommended Posts

Fra framsiden til DA går jeg inn på Transkriberte kirkebøker og havner på denne siden: http://arkivverket.no/Digitalarkivet/Om-Digitalarkivet/Om-kjeldene/Kirkeboeker/Transkriberte-kyrkjeboeker

Deretter trykker jeg på Søkjeside døypte og havner her: http://digitalarkivet.arkivverket.no/kb/sok/dp

 

Jeg vil ha barn døpt i Bergen og haker for Bergen, og jeg vil ha alle i Bergen med et etternavn som slutter på -rup (som i Schjelderup) og skriver *rup i etternavnsfeltet og trykker søk. Jeg burde få utallige treff, men resultatet er null treff. Jeg har testet det samme ved å hake av for Oslo, fremdeles null treff. På landsbasis er der over 7000 treff.

 

Jeg har samme problemene om jeg bruker Internet Explorer eller Firefox, så det er ikke platform avhengig.

 

Ved å søke opp de spesifikke kirkebøkene via Finn kilde og derfra gå inn i en bestemt kirkebok sine transkriberte bøker, så kommer treffene opp ved samme søk.

 

Er der en feil i denne søkerutinen hos DA? Den hindrer meg i f.eks å søke i flere sogn og tidsrom på en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det ser ut til å være noe som går galt når du velger Bergen i dette søket. Det blir satt en hake i en tom menighet i Oslo. Vi skal melde dette videre og se om vi får det fikset.

 

Du kan istedet foreta det samme søket i Avansert personsøk http://digitalarkivet.arkivverket.no/sok/person_avansertDer åpner du opp kildekategorien kirkebøker og haker av for Fødte og døpte, mens du i geografimenyen velger Bergen. Så kan du søke. Merk at barn vil sjelden stå med etternavn i dåpslistene. Du kan evt. søke etter fedrene med etternavn *rup

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.