Gå til innhold
Arkivverket
Torbjørn Pihl

Anne Maria Simensdtr. Solberg (ca. 1759-1814).

Recommended Posts

Torbjørn Pihl

Hun skal ha vært fra Christiania, men jeg har ikke kunnet finne henne døpt i Vor Frelsers kirke, Slottskirken eller Gamlebyen omkring det beregnede årstall for hennes fødsel (55 år gml. da hun døde 24. aug. 1814 i Larvik. Hun skal være blitt gift 21., mars 1777 i Christiania med senere stadsfysikus i Larvik Jens Hansen Kragh (1751-1823), men heller ikke denne vielsen har jeg kunnet finne kirkeboksbekreftet, i alle fall ikke i Vor Frelser eller Gamlebyen. Vielsesåret har også vært angitt til 1773, men dette er sannsynligvis feil, da Anne Maria den gang bare var ca. 14 år gml. Hun har tidligere vært etterlyst i "Genealogen" uten resultat, men dette er noen år siden, og et nytt forsøk kan være verdt. Kjenner noen denne kvinnen, eller hennes far som må ha hett Simen Solberg?         Med vennlig hilsen        Torbjørn Pihl

 

 

 

 

 

  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kmg

Hun ble født 1759, døpt i Slottskirken 05.10.1759. Foreldre Simen Christophersen Soelberg og Sidsel Andersdatter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eva Tomter

Anne Maria 1:

Oslo fylke, Akershus slottsmenighet i Garnisonsmenigheten, Ministerialbok nr. 2 (1757-1776), Fødte og døpte 1757, side 5.
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7685&idx_id=7685&uid=ny&idx_side=-7

Anne Maria 2:

Oslo fylke, Akershus slottsmenighet i Garnisonsmenigheten, Ministerialbok nr. 2 (1757-1776), Fødte og døpte 1759, side 12.
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7685&idx_id=7685&uid=ny&idx_side=-14

 

Samme foreldre.


Familien har blitt diskutert tidligere:

https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php?topic=57877.0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Pihl

Takk for opplysende svar fa Kari Sandberg, Eva Tomter og Geir Kvamsvaag, ikke minst for henvisningen til det danske Slægt og data, en kilde som jeg ikke hadde tenkt på i denne sammenheng. Saken viser jo også at det kan lønne seg å ta en sak opp igjen, selv om spørsmålet har vært reist forgjeves tidligere. -De meddelte data kan jeg supplere med at Anne Maria (I), Simen Christophersens barn, ble begr. i Slottsmenigheten i Christiania 5. mars 1759, 1 1/2 år gml.

Det er nærliggende å søke etter en tilknytning for Simon Christophersen Solberg til gårdsnavnet Solberg i "nærområdet" i Aker. Jeg har imidlertid ikke gjort noen funn i Henning Sollieds "Akersgårder" (1947) eller under gården Solberg i Sørkedalens bosettingshistorie (internett).Har noen andre tips for å søke etter Simen Christophersens opprinnelse?           Med vennlig hilsen     Torbjørn Pihl

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.