Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Eyvind Uhrenhorn Hammer (1883- ), yngste son av skodespelar Hjalmar Hammer i Christiania (1846-1896) - lagnaden hans? - Aftenposten?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Denne ætti har vore drøfta her under dette emnet: http://forum.arkivverket.no/topic/191600-sorenskrivar-thomas-henrik-hammer-i-solvorn-hafslo-i-sogn-1815-1897-opphavet-hans-p%C3%A5-toten-born-i-christiania-og-i-egersund-mm/?hl=%2Bhammer+%2Beyvind#entry1620850

 

Skodespelar Abraham Christian Hjalmar Frithjof, kjend som Hjalmar Hammer i Christiania (1846-1896) var gift med Ingeborg Regine Belling frå Bergen (1848-1927).  Dei fekk fem born i lag, og ynste sonen er eit stort "mysterium":

 

Eyvind Uhrenhorn Hammer, fødd i Christiania 8.3.1883, er ved FT1900 nemnd som sjømann, men er ikkje nemnd i det heile ved FT1910.  Og då mor hans døydde i 1927, er han heller ikkje nemnd.

 

Eg sluttar av dette at Eyvind må vera avliden FØR 1927 og lurer på om det i det heile er mogeleg å finna ut noko om lagnaden hans?  Kanskje han er nemnd i Aftenposten??  Eller finst det sjømannsrullar frå Christiania?

 

Eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Alexander Glasø

Jeg har lett i Aftenposten uten noe konkret resultat. Uhrenhorn f. eks. gir null treff. "Eyvind Hammer" gir noen treff, men ofte angående helt andre personer enn den du søker. "Eyvind U. Hammer" derimot gir en god del treff på NB.no i Norges Handels og Sjøfartstidene fra 1960-tallet, men kun metadata er tilgjengelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.