Gå til innhold
Arkivverket
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Nytt skanna materiale: Sjøinnrullering

Recommended Posts

Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Vi har i dag lagt ut 73 nye sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Kristiansand, vesentlig mønstringsjournaler av ulike typer. Det gjenstår ennå noe av det yngste rullematerialet fra Statsarkivet i Kristiansand. Dette holder vi foreløpig tilbake av personvernårsaker, men i løpet av høsten vil vi forhåpentlig kunne publisere protokollene slik at de eldste innførslene er tilgjengelige.

 

Totalt er det nå lagt ut 303 sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Kristiansand. Bruk geografimenyen for å snevre inn utvalget.

 

Videre har vi i dag lagt ut 47 nye sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Kongsberg. Vi har denne gangen prioritert registerruller fra hele statsarkivdistriktet, samt hoved- og annotasjonsruller fra Larvik og Sandefjord. Det er mulig vi rekker å legge ut noen flere protokoller før sommerferien, men ellers vil det komme flere protokoller utover høsten.

 

Totalt er det nå lagt ut 85 sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Kongsberg. Bruk geografimenyen for å snevre inn utvalget.

 

Fra tidligere er det også lagt sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Oslo og fra Statsarkivet i Stavanger.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Denne uka har det blitt lagt ut 18 ruller fra innrulleringskontorene i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Svelvik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Så var turen kommet til Kragerø innrulleringskontor. 29 nye ruller supplerer de to registrene til ruller som lå ute fra før.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

I dag er følgende blitt tilgjengelig i Digitalarkivet:


  • 88 sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet på Kongsbergs distrikt. Spesielt kan hoved- og annotasjonsruller for innrulleringskontorene i Skien og Langesund nevnes. Dermed er totalt 290 sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet på Kongsberg publisert. Foruten yngre protokoller som kan inneholde sensitive opplysninger om ennå levende sjømenn, er det bare en håndfull sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet på Kongsberg som gjenstår å publisere.
  • 14 sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Oslos distrikt (innrulleringskontorene i Halden og Moss). Dermed er totalt 147 sjøinnrulleringsprotokoller fra Statsarkivet i Oslo publisert. Her gjenstår ennå en god del protokoller, som ikke er indeksert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.